Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Eurostat: Στο 9,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 10,6% στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

Eurostat: Στο 9,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 10,6% στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

0

Επιβράδυνση στο 9,5% κατέγραψε ο πληθωρισμός για τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. Αντίθετα, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε, σκαρφαλώνοντας στο 10,6%

Ειδικότερα, τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για την Ελλάδα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 9,5% τον Οκτώβριο, αντί για 9,8% που είχε ανακοινώσει αρχικά, μετά το άλμα του 12,1% τον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε, σκαρφαλώνοντας στο 10,6% – έναντι της αρχικής μέτρησης που ήταν το 10,7% – από 9,9% τον Σεπτέμβριο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 11,5% τον Οκτώβριο από 10,9% τον Σεπτέμβριο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι χαμηλότερες ετήσιες μετρήσεις ήταν σε Γαλλία (7,1%), Ισπανία (7,3%) και Μάλτα (7,4%), ενώ οι υψηλότερες σε Εσθονία (22,5%), Λιθουανία (22,1%) και Ουγγαρία (21,9%). Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 11 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 13.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 9,1%, παραμένοντας σταθερά υψηλός, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με την τιμή 12% του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πόσο αυξάνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων μετά την αύξηση των επιτοκίων

Από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Νέα αύξηση επιτοκίων πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρικ…