Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επετειακές εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» στην Ξάνθη

Επετειακές εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» στην Ξάνθη

0
parelasi kagkela 25 03 2013-empros

Ομιλίες στα σχολεία και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές την Πέμπτη. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος, ελλείψει των μέτρων περιορισμού, για την 28η Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» και στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι:

-Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς και συλλόγους. Τιμές θα αποδώσει η

Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

-Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Ώρα 07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και

εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ ́Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

Ώρα 8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́Σ.Σ.

Ώρα 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος. Μετά την

δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον κύριο Ευθυμίου Ευθύμιο, Δ/ντη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Τέλος προσέλευσης εκπροσώπων σχολείων 10:10 π.μ. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Ώρα 11:00 Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ώρα 11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος. Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τις τοπικές αρχές.  Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́ΣΣ.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, Συλλόγων, Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών.

Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει ο κύριος Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχ. Αθλητισμού της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ώρα 18:05 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́ΣΣ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …