Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η ευτυχία της εποχής Γιάννη

Η ευτυχία της εποχής Γιάννη

0

Πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ευλογημένους, επειδή ανήκουμε στη γενιά των συμπατριωτών μας που χαίρεται στο απόγειό του το φαινόμενο Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μπασκετικά, κοινωνικά, ανθρώπινα.

Η τελική επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Πολλές παράμετροι θα παίξουν ρόλο. Ετοιμότητα παικτών, καλή βραδιά, τύχη, σταυρώματα, διαιτησία, τα πάντα. Σε αυτό το Eurobasket όλοι οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν κάτι ακόμη σημαντικότερο. Το πόσο σπουδαία υπόθεση είναι να βιώνουμε ως γενιές, νεότερες ή μεγαλύτερες, την εποχή Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε κάποιες δεκαετίες από τώρα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μνημονεύεται όπως εμείς τώρα συζητούμε για μύθους του παρελθόντος. Οι οποίοι άφησαν το σημάδι τους, τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά. Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Το αγωνιστικό είναι το προφανές. Πότε η Ελλάδα είχε παίκτη που μπορούσε με άνεση να μπει στη συζήτηση για τον κορυφαίο του πλανήτη; Δημιουργώντας ένα απίστευτο παγκόσμιο hype που φέρνει μόνο κέρδη στη χώρα την ίδια, όχι απλά στο μπάσκετ της. Ακόμη κι αν αυτό δεν κρίνεται επαρκές για να φέρει πολιτικές αναφορές αποθέωσης, κάτι που συνέβη με έναν κορυφαίο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή για παράδειγμα (Μαρσέλο).

Το μυαλό μας δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το αθλητικό και ανθρώπινο μεγαλείο που βιώνουμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε πως ο Γιάννης είναι αυτός που αναγκάζει τους ξένους να φορούν τη φανέλα του. Είναι αυτός που αποθεώνουν οι αντίπαλοι στην παρουσίαση της ομάδας.

Μάκης Σερεπίσος

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …