Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 522 συμπολίτες μας προσήλθαν στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες Αγάπης

522 συμπολίτες μας προσήλθαν στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες Αγάπης

0

Στις 16 εξορμήσεις που διοργανώθηκαν σε χωριά της Ξάνθης, της Μύκης, του Τοπείρου και του Νέστου

522 συμπολίτες μας έσπευσαν για να αιμοδοτήσουν στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες Αγάπης, που διοργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας και «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης και Καβάλας και των Δήμων Ξάνθης, Νέστου, Τοπείρου, Αβδήρων και Μύκης  από τις 25 έως και τις 3 Ιουλίου 2022.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 478 συμπολίτες μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 522 εθελοντών  που προσήλθαν κατάφεραν και   αιμοδότησαν οι 478, από τους οποίους οι  342 ήταν άντρες και οι 136 γυναίκες. Οι νέοι ηλικιακά εθελοντές μας  από 17 έως 35 ετών ήταν συνολικά 187 -ποσοστό 39,12% επί συνόλου ενώ  αρκετοί νέοι γονείς από 36 έως 50 προσέφεραν το αίμα τους, οι οποίοι συνολικά ήταν  190 και σε ποσοστό συμμετοχής τους στο 39,75%. Προστέθηκαν επίσης στην οικογένεια της «αγάπης» 124 νέα μέλη (ποσοστό 25,94% επί συνόλου).

Προσήλθαν επίσης 26 εθελοντές μυελού των οστών για τη δωρεά τους μέσω σάλιου και για την ενίσχυση της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών.

Από την πλευρά του ο σύλλογος ευχαριστεί για την προσφορά αίματος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ”

Τι υπέροχοι άνθρωποι…!  Με υψηλές θερμοκρασίες, με το μυαλό των περισσοτέρων συνδημοτών μας στις καλοκαιρινές διακοπές, με τον κορονοιό να επελαύνει παντού και να φοβίζει και φοβερίζει τους υπολοίπους, όχι από το να πηγαίνουν στα διάφορα πανηγύρια, εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα αλλά μόνο όταν και όσον αφορά ..την εθελοντική αιμοδοσία…, βρέθηκαν πεντακόσιοι είκοσι δύο  (522) συνάνθρωποί μας που προσήλθαν στις κατά τόπους αιμοδοσίες για να αιμοδοτήσουν κυρίως για άγνωστους συμπολίτες και συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στα κρεβάτια του πόνου. Τελικά επιλέχτηκαν και κατάφεραν να αιμοδοτήσουν οι τετρακόσιοι εβδομήντα οκτώ (478) που και πάλι αποτελεί μεγάλη επιτυχία δεδομένων όλων των καταστάσεων”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …