Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση για την ξανθιώτικη «Κοττάνη» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

Διάκριση για την ξανθιώτικη «Κοττάνη» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022

0

Στα βραβεία συγκαταλέγονται από την Περιφέρειά μας και το Almira Fish & Meat Τavern καθώς και η Ταβέρνα του Άη Γιώργη στην Αλεξανδρούπολη

80 βραβεία απονεμήθηκαν συνολικά στα εστιατόρια της Ελλάδας με βάση τις αξιολογήσεις από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide

Για μια ακόμη χρονιά έλαβε χώρα η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, που ξεχωρίζει και αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις, από την ΑΜΘ ξεχωρίζει η παραδοσιακή ταβέρνα «κοττάνη» στο ομώνυμο ορεινό χωριό της Ξάνθης, καθώς και το Almira Fish & Meat Τavern και η Ταβέρνα του Άη Γιώργη στην Αλεξανδρούπολη.

Η Κοττάνη ως new entry απέσπασε βαθμολογία 14/20 για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ομοίως και οι δύο επιχειρήσεις εστίασης της Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά απονεμήθηκαν βραβεία σε επτά εστιατόρια της Αθήνας, επτά της Θεσσαλονίκης, τέσσερα της Χαλκιδικής, δεκαπέντε της Κρήτης, 34 των νησιών, και δεκατρία της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η τελετή απονομής έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 80 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Θράκη, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω. Οι γευσιγνώστες του Αθηνοράματος γύρισαν και φέτος όλη την επικράτεια, για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν εκατοντάδες εστιατόρια και χιλιάδες πιάτα. Μάλιστα, 24 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού, αποδεικνύοντας την άνευ προηγουμένου άνοιξη της ελληνικής κουζίνας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …