Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar

Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar

0

Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα μέσω της εφαρμογής myCAR της ΑΑΔΕ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται η δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να άρουν την ακινησία και να τα κυκλοφορήσουν για τους μήνες που επιθυμούν. Το κόστος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι ανάλογο του χρονικού διαστήματος κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, χωρίς προσαύξηση.

Έχοντας απαλλαγεί από την υποχρέωση επίσκεψης στην Δ.Ο.Υ προκειμένου να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, οι οδηγοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι την ηλεκτρονική δήλωση στην πλατφόρμα και την πληρωμή του ποσού που αναλογεί.

Ποιο θα είναι αυτό το ποσό; Θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια κατά την οποία θα τεθεί το όχημα σε κυκλοφορία.

Αυτή είναι και η επιλογή που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων κατά την υποβολή της σχετικής δήλωσης. Το παράδειγμα που ακολουθεί δείχνει ουσιαστικά όλες τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή του ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ενός οχήματος 1400 κυβικών εκατοστών ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 240 ευρώ για το σύνολο της χρονιάς κάτι που δεν έκανε καταθέτοντας τις πινακίδες του στο τέλος Φεβρουαρίου (σ.σ καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας).

  1. Η θέση του οχήματος σε κίνηση για έναν μήνα προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 20 ευρώ.
  2. Για δύο μήνες, θα χρειαστεί να καταβληθούν 40 ευρώ
  3. Για τρεις μήνες 60 ευρώ κ.ο.κ.

 

Είναι λοιπόν σαφές ότι πλέον δεν υπάρχουν προσαυξήσεις και ποινές και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει αναλογικά για τους μήνες που θέλει να κινήσει το όχημά του. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στην ασφάλιση του οχήματος. Το ότι θα πληρώσει κάποιος τα τέλη κυκλοφορίας για λίγους μήνες, δεν σημαίνει ότι θα αφήσει και το όχημα ανασφάλιστο. Θα χρειαστεί να το ασφαλίσει κανονικά. Το αν θα βρει εταιρεία να το ασφαλίζει για συγκεκριμένους μήνες είναι άλλο ζήτημα.

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία.

Έτσι, έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…