Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μαζικές διεκδικήσεις από τους εργαζόμενους μπροστά στη «λαίλαπα» της ακρίβειας

Μαζικές διεκδικήσεις από τους εργαζόμενους μπροστά στη «λαίλαπα» της ακρίβειας

0

Με αρκετό κόσμο η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Ξάνθη. Εργαζόμενοι και πολίτες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας οικονομική ενίσχυση και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Σε δηλώσεις προχώρησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Α. Μπεμπεκίδης και ο Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Χ. Ευστρατίου

Όχι στις Απολύσεις και στις Αναστολές εργασίας των εργαζομένων είπαν εργαζόμενοι και πολίτες της Ξάνθης στο πλαίσιο της 24ωρης Πανεργατικής– Πανελλαδικής Απεργίας χθες, Τετάρτη 6/4.Κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με πλήθος κόσμου να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ανακούφιση από το οικονομικό βάρος σε αγαθά κι ενέργεια που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου και άλλων πολιτικών φορέων και οργανώσεων πρόβαλαν διεκδικήσεις για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον!

«Πρέπει να δείξουμε αγωνιστικότητα! Ο κόσμος δεν αντέχει πια!»
Άγγελος Μπεμπεκίδης
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Α. Μπεμπεκίδης: «Όλοι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται σωστά για την ακρίβεια σε αγαθά και ενέργεια.-Η τοπική αγορά δεν μπορεί να αντέξει άλλο!»

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης δήλωσε στο «Ε»: «Η ΓΣΕΕ σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία. Σε αυτή την απεργία συμμετέχει και με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ που σημαίνει ότι  όλοι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται σωστά για την ακρίβεια είτε είναι στα αγαθά, είτε στην ενέργεια. Ο κόσμος πια δεν αντέχει! Φτάνει πια! Σήμερα πρέπει να δείξουμε αγωνιστικότητα και  συμμετοχικότητα  για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την επιβίωση των ανθρώπων! Η φτωχοποίηση των πολιτών, είτε είναι εργαζόμενοι ,είτε άνεργοι, είτε συνταξιούχοι έχει πιάσει πάτο!Σήμερα πρέπει να στείλουμε το μήνυμά μας στην Κυβέρνηση. Άμεσα οφείλει να δώσει λύση στα προβλήματα ! Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στους άμεσους κι έμμεσους φόρους, στις υποχρεώσεις του. Δεν βλέπουμε τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό!»

«Ζητάμε μέριμνα για τους δημόσιους υπαλλήλους και ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα υποστελέχωσης του ΕΣΥ»
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Χ. Ευστρατίου: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται-Το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται με έκδηλες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις»

Στη συνέχεια, ακολούθησε δήλωση του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπου Ευστρατίου. Τόνισε: «Είναι μία κοινή πανελλαδική και πανεργατική απεργία που έχει οργανώσει η ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις και δεν έχουν πάρει καμία απολύτως αύξηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να ‘’ρίξουν’’ λεφτά στην αγορά. Οι επιπτώσεις φαίνονται τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Καθημερινά συρρικνώνεται το κοινωνικό κράτος και η ΑΔΕΔΥ ζητά το κράτος  να αναλάβει τις ευθύνες του, να υπάρχουν γενναίες αυξήσεις ,ώστε να μην υπάρχει άλλο ακρίβεια. Να μπορέσει ο εργαζόμενος  να ζήσει μία αξιοπρεπή ζωή.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Παραμένουμε  δυναμικά στις επάλξεις και θεωρούμε ότι μόνο με συλλογική δουλειά και με ενεργή παρουσία μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα σ’αυτό το δυσμενές κλίμα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υποβιβαστεί ο θεσμός του συνδικαλισμού.

-Τα προβλήματα είναι εδώ και χρήζουν άμεσης επίλυσης .

-Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ,  ζητούν άμεσα επιτακτική λύση καθώς οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι πολίτες του νομού είναι στα όριά τους και η περαιτέρω εξασθένηση θα τους οδηγήσει στην ολοκληρωτική εξόντωσή τους.

-Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων με τους πολίτες του νομού σε κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα για την πραγματική αντίσταση και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

-Σήμερα αλλά και κάθε μέρα είναι ημέρες αγώνα για όλους μας.

-Σήμερα όλοι ενώνουμε τις φωνές μας.

-Η πραγματική λύση στο πρόβλημα της χώρας θα έρθει μόνο από τις τεκμηριωμένες οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά αποτελεσματικές προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.

-Οι εργαζόμενοι, αλλά και όλοι οι πολίτες έχουν σηκώσει ένα δυσβάσταχτο φορτίο τα τελευταία χρόνια και καλούνται  πάλι να πληρώσουν το τίμημα.

-Είμαστε κατά των πολιτικών που παράγουν ανέργους.

-Πιστεύουμε στους κανόνες του διαλόγου

-Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες

-Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι αυτοί που γνωρίζουν την ακριβή κατάσταση και που διαθέτουν προτάσεις και άποψη στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι:1.Αυξήσεις στους μισθούς,2.Ξεπάγωμα τις διετίας, από το ’16 έχουν να γίνουν αυξήσεις,3.Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ,4.Αφορολόγητο στις 12.000,5.Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού,6.Αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας,7.Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που τίθεται τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν υπάρχουν γιατροί, ούτε νοσηλευτές, είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο. Η κατάσταση επιδεινώνεται με τους νοσηλευτές που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Ζητάμε άμεσα την επαναφορά των νοσηλευτών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Ζητάμε να καταργηθεί ο Νόμος του Χατζηδάκη, ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορέσει το δημόσιο να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά και εγκαίρως τους πολίτες. Ζητάμε να μην υπάρξουν άλλες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων, διότι όλο το κόστος θα το επωμιστεί ο πολίτης. Η Κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει τους μισθούς και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο ο Έλληνας εργαζόμενος!»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …