Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στους επισκέπτες των Εβραϊκών Κοινοτήτων διανεμήθηκε το συμβολικό λεύκωμα των Προσκόπων της Ξάνθης

Στους επισκέπτες των Εβραϊκών Κοινοτήτων διανεμήθηκε το συμβολικό λεύκωμα των Προσκόπων της Ξάνθης

0

Με αφορμή την τελετή των Αποκαλυπτηρίων

Στο κτήριο των Προσκόπων βρέθηκε ο Ραββίνος Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την επιγραφή που τοποθετήθηκε στην παλιά Συναγωγή

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στα πλαίσια του εορτασμού των 100 Χρόνων παρουσίας και προσφοράς στην πόλη μας, θέλησαν να τιμήσουν και την Εβραϊκή Κοινότητα Ξάνθης μια που μέλη της υπήρξαν η Ομάδα Προσκόπων «ΜΑΚΑΜΠΗ» που ιδρύθηκε το 1927, αλλά και το κτήριο που στεγάστηκε μεταπολεμικά και στεγάζετε ως και σήμερα, ήταν το κτήριο της Εβραϊκής Κοινότητας Ξάνθης.

Όπως ανέφερε με εκτενές ρεπορτάζ το «Ε», αποδίδεται τιμή στη μνήμη και τη σύνδεση των Προσκόπων με την τοπική εβραϊκή κοινότητα, μέσα από ένα συμβολικό λεύκωμα φωτογραφιών τόσο της Λέσχης όσο και της Συναγωγής το οποίο επιμελήθηκαν ο Παλαιός Πρόσκοπος ιστορικός- ερευνητής, κ. Γεώργιος Μπατζακίδης, ο συλλέκτης-ερευνητής, κ. Κων/νος Μαυρομάτης καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης των Προσκόπων.

Το συμβολικό αυτό Λεύκωμα διανεμήθηκε ως αναμνηστικό στα μέλη των Εβραϊκών Κοινοτήτων, στα μέλη της Κυβέρνησης που επισκέφθηκαν την πόλη μας καθώς και στις αρχές κατά την άφιξη τους στο Εβραϊκό νεκροταφείο για την επιμνημόσυνη δέηση.

Επίσης, ο Ραββίνος της Θεσσαλονίκης μαζί με αντιπροσωπία των Εβραϊκών Κοινοτήτων επισκέφτηκαν το κτήριο των Προσκόπων όπου ενημερώθηκαν για την επιγραφή που έχει τοποθετηθεί στην εξωτερική γωνία του κτηρίου. Ειδικότερα, αναφέρει συνοπτικά σε δύο γλώσσες  την ιστορία των κτιρίων ενώ ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή της επιμνημόσυνης δέησης για τους χαμένους Εβραίου της Ξάνθης την οποία τέλεσε ο Ραββίνος στην αυλή που συνόρευε με την παλιά Συναγωγή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…