Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1.436 αιτήσεις έγιναν για αντιικά φάρμακα

1.436 αιτήσεις έγιναν για αντιικά φάρμακα

0

Εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων, αλλά δε φαίνεται πιθανό να αλλάζει η θέση των ειδικών για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που δε θα πραγματοποιηθούν για τρίτη χρονιά

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, προέβησαν στην καθιερωμένη ενημέρωση με όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η Μίνα Γκάγκα είπε στην τοποθέτησή της: «Η θετικότητα βρίσκεται στο 6,2%, έγιναν περισσότερα από 300. τεστ. Για τα αντιικά, η πλατφόρμα άνοιξε πριν μια εβδομάδα, έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις, έχουν απορριφθεί 19. Το τελευταίο τετραήμερο έγιναν 857 αιτήσεις που εγκρίθηκαν. Από χθες (σ.σ. Τετάρτη) λειτουργεί και το helpdesk. Πρέπει να γίνεται η αίτηση την πρώτη ή δεύτερη μέρα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, την τρίτη είναι το αργότερο. Η αποστολή γίνεται μέσω του ΕΟΠΥΥ με courier σε όλους τους ασθενείς».

Εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε πως παρότι ανησυχούμε για την συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων, η σταδιακή άρση των μέτρων είναι εφικτή.

Θυμίζουμε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα ως έχουν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είπαν «όχι» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στους όρθιους στη διασκέδαση και την εστίαση.

Πάντως, το θέμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα τεθεί και πάλι στο τραπέζι της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Τέλος, για τους αθλητικούς αγώνες, η επιτροπή ζήτησε την παραμονή του μέτρου της χωρητικότητας 10% με πλαφόν τα 1.000 άτομα, χωρίς να αλλάξει κάτι από ό,τι ίσχυε

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …