Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 54 νέοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί από την Πολυτεχνική της Ξάνθης

54 νέοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί από την Πολυτεχνική της Ξάνθης

0

Δια ζώσης τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε ξανά δύο χρόνια μετά για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ευχές και νουθεσίες από τον αντιπρύτανη Οικονομικών Φ. Μάρη και τον πρόεδρο του τμήματος Γ. Συρακούλη

Μετά από δύο περίπου χρόνια στασιμότητας λόγω των συνθηκών της πανδημίας, φέτος το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ πραγματοποίησε δια ζώσης ορκωμοσία. Η τελετή έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ. Απόφοιτοι μαζί με τη συνοδεία δύο συγγενικών προσώπων προσήλθαν στο χώρο της τελετής μέσα σε κλίμα ευθυμίας τηρώντας πιστά όλες τις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου με υποχρεωτική την χρήση μάσκας, σε ολιγομελή τμήματα. Τελικά, δόθηκε η δυνατότητα προσέλευσης και άλλων συγγενικών-φιλικών προσώπων πέρα από τους δύο συνοδούς για κάθε απόφοιτο. Συνολικά, όρκο έδωσαν 54 απόφοιτοι, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης ο απόφοιτος, Νικόλαος Μαυρομένος παρέλαβε δώρο τιμής ένεκεν των άριστων επιδόσεών του κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής πανεπιστημιακής του εκπαίδευσης. Τον θρησκευτικό όρκο ανάγνωσε ο Βασίλειος Μόσχου.

«Ζούμε σε μία εποχή συνεργασίας.Τώρα ήρθε η ώρα να την κάνετε πράξη στην μετέπειτα πορεία σας!Καλή σταδιοδρομία!»
Φώτης Μάρης
Αντιπρύτανης Οικονομικών- Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΔΠΘ

Φ. Μάρης: «Οποιαδήποτε επιτυχία συμπληρώνεται και από την προσωπική σας ευτυχία-Με τη συνεργασία μπορείτε να φτάσετε ψηλά»

Αρχικά, πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Οικονομικών- Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Φώτιος Μάρης. Δήλωσε απευθυνόμενος κυρίως στους αποφοίτους: «Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα χαράς για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μιας και μετά από σχεδόν δύο χρόνια μας δίνεται και πάλι η δυνατότητα να έχουμε δια ζώσης απονομή πτυχίων. Τα χρόνια που περάσαμε, τόσο αυτά της οικονομικής κρίσης, όσο κι αυτά της πανδημίας μας ανάγκασαν να λειτουργήσουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας σε μία χρονική στιγμή που η ψηφιακή μετάπτωση γίνεται κυρίαρχη-αναγκαία επιλογή. Έχετε ικανότητες και δεξιότητες που διασφαλίζουν μία επιτυχημένη πορεία. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα χρειαστεί να κρατήσετε την επαφή με το Πανεπιστήμιο στην προσπάθεια να παράγετε νέα γνώση. Μάθατε να συνεργάζεστε όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, οποιαδήποτε επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Ζούμε σε μία εποχή συνεργασίας η οποία μεταλαμπαδεύεται μέσα από τον κώδικα που σας μεταλαμπαδεύσαμε. Οποιαδήποτε επιτυχία έρχεται να συμπληρωθεί και από την προσωπική σας ευτυχία. Άνθρωπος ευτυχισμένος μπορεί να είναι και πετυχημένος ,όμως το αντίθετο δεν ισχύει».

«Είστε γεμάτοι/ες με φρέσκες ιδέες!Έχετε δυναότητες!Ήρθε η ώρα να χαράξετε τον δρόμο σας!»
Γεώργιος Συρακούλης
Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Γ.Συρακούλης: «Το νεανικό σας σφρίγος σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά θα αποτελέσει προϋπόθεση για την επιτυχία σας»

Έπειτα, στο βήμα των ομιλητών προσήλθε ο Πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Γεώργιος Συρακούλης για ένα σύντομο χαιρετισμό. Σημείωσε: «Σήμερα τιμώμενα πρόσωπα είναι οι νέοι/νέες μηχανικοί. Έχουμε μπροστά μας 54 νέους  ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών. Γι’ όλους εσάς σήμερα και επισήμως κλείνει ο κύκλος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η σημερινή ημέρα αποτελεί το επιστέγασμα πολυετών επίπονων προσπαθειών. Είστε γεμάτοι με φρέσκες ιδέες, έτοιμοι να πάρετε την ζωή στα χέρια σας. Δεν έχετε ανάγκη από μηχανής θεούς, διότι από μόνοι σας έχετε τις δυνατότητες να μηχανευτείτε τις οποιεσδήποτε λύσεις. Διαθέτετε ψηφιακή εξειδίκευση, εργαλεία, την προαπαιτούμενη γνώση. Μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή το νεανικό σας σφρίγος, να καινοτομήσετε, να χαράξετε τη δική σας πορεία. Ευκαιρίες θα βρείτε !Αρκεί να μην εγκαταλείψετε την σκληρή και επίπονη δουλειά».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …