Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΑΕ: Από το 2022 αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος

ΡΑΕ: Από το 2022 αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος

0

Πλήρη εικόνα των αυξήσεων όταν εφαρμοστεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Με στόχο την προστασία των καταναλωτών και τη διαφάνεια των χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και χωρίς να προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έκανε γνωστό ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου φανέρωσε τις προθέσεις της Αρχής ως προς το ποιες αλλαγές επιμένει να δρομολογηθούν στην αγορά από το σύνολο των προτάσεων που έχει εδώ και μήνες σε δημόσια διαβούλευση: «Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης στα σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και να υπάρχει κατηγορία κυμαινόμενων τιμολογίων με τα οποία ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων ποια είναι τα όρια της προσαύξησης.

»Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να υπολογίζει μόνος του και να αναλαμβάνει τα ρίσκα του», σημείωσε ο κ. Δαγούμας, ο οποίος λίγο νωρίτερα έκανε γνωστή την αποφασιστικότητα της Αρχής: «Σε ζητήματα διαφάνειας θα συνεχίσουμε απτόητοι να προστατεύουμε τα συμφέροντα του καταναλωτή».

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ ανήγγειλε επίσης και τρίτη διαβούλευση για τα θέματα των λογαριασμών. Όπως είπε πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει στην αγορά τα templates (πρότυπα) της προσυμβατικής ενημέρωσης καθώς και των λογαριασμών με τις χρεώσεις.

Ο ίδιος αναγνωρίζοντας τις «πιέσεις που δέχεται η αγορά» εξαιτίας των συνθηκών που έχουν προκληθεί στο ενεργειακό κόστος αλλά και το ό,τι «οι προμηθευτές ήδη έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν την τιμολογιακή και εμπορική πολιτική τους», έδειξε ότι οι αλλαγές στους λογαριασμούς «θα πρέπει να γίνουν στο σωστό χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δαγούμας απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το ύψος των αυξήσεων που έχουν γίνει σε οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος, λέγοντας ότι «θα έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα όταν η πολιτεία εφαρμόσει και την κοινωνική πολιτική».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΡΑΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε προμηθευτές – διαχειριστές για να προστατευτούν οι καταναλωτές

Κυρώσεις σε προμηθευτές που δεν ενημερώνουν έγκαιρα για αλλαγές τιμολογίων Σε στενό μαρκάρ…