Τυρόψωμο

0

-500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο

-150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

-100 ml ελαιόλαδο

-400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί

-2 μεγάλα αυγά

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Αλάτι

Για την επάλειψη

-1 αυγό

-20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού

-2 κουταλιές της σούπας νερό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτουμε το αλάτι, προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτουμε θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.

Αλείφουμε ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες μας απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και την πιέζουμε να βυθιστεί στη γέμιση.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το νερό και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…