Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρα Μελισσόπουλου-δημοτικής αρχής για την ένταξη έργων στο «Α. Τρίτσης»

Κόντρα Μελισσόπουλου-δημοτικής αρχής για την ένταξη έργων στο «Α. Τρίτσης»

0

Ο επικεφαλής της δ.π. «Ξάνθη για Όλους» μιλά για απουσία έργων και η δημοτική αρχή απαντά ότι το «ευκολάκι» είναι η αριθμητική σύγκριση, αφού αφήνει απ’ έξω ποσά και ποιοτική αξία

Στον πιο «φτωχό» δήμο της ΑΜΘ αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Σάββας Μελισσόπουλος, κοινοποιώντας στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, σχετικά με την ένταξη έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» παίρνοντας αφορμή από την δημοσιοποίηση της υπογραφής δύο νέων έργων για τη ΔΕΥΑΞ, ασκεί κριτική, σημειώνοντας ότι κανένα έργο του δήμου μας δε συμπεριλαμβάνεται στα ενταγμένα έργα του Υπουργείου, σχολιάζοντας «Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή τρέχει τελευταία και καταϊδρωμένη… να πανηγυρίσει τι; Την τελευταία – μέχρι σήμερα – θέση; Τα τελικά συμπεράσματα όμως ανήκουν στους πολίτες της Ξάνθης..».

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η οποία κατηγορεί τον κ. Μελισσόπουλο για επιφανειακή «ανάγνωση» που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και, μεταξύ άλλων σημειώνει: «συνεχίζει την κατρακύλα… Γιατί αποφάσισε ότι… μετρώντας με τα δάχτυλα, θα κάνει αντιπολίτευση». Ακόμη επισημαίνει, «αν ήθελε να μιλήσει επί της ουσίας για τα έργα, τότε, δε θα κατέφευγε στο «ευκολάκι» της αριθμητικής σύγκρισης, αλλά, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός θα έπρεπε να συμπεριλάβει, στο εν λόγω… πόνημα που ανάρτησε και τα ποσά που κάθε δήμος εκταμιεύει, μέχρι αυτήν τη στιγμή, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, θα έπρεπε να… εξετάσει και την ποιοτική αξία των έργων του Δήμου Ξάνθης, εάν δηλαδή, βρίσκονται στην κατεύθυνση και τη φιλοσοφία, που τα αυτοδιοικητικά έργα πρέπει να υπηρετούν: τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αλλά αυτά είναι μάλλον… «ψιλά γράμματα» για τον… «γκουρού» της τοπικής αυτοδιοίκησης! Και επιτέλους, αφού έβγαλε το… μπακαλοτέφτερο (το οποίο έχει τη δική του πολιτιστική αξία, ανεξαρτήτως, ποιο χέρι το κρατάει), θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με την… πρόσθεση. Γιατί το πρώτο έργο κρύβει την… «παγίδα» (μόνο για τον εν λόγω επικεφαλής) των τεσσάρων επιμέρους έργων, που υπογραμμίζουν τον προσεκτικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό, αλλά και την προγραμματική κατεύθυνση της δημοτικής αρχής».

Πάντως η δημοτική αρχή στο συμπέρασμα του κ. Μελισσόπουλου ότι τελικά τα συμπεράσματα θα βγάλουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…