Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα χρόνο στα αζήτητα η προκήρυξη επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου Ξάνθης

Ένα χρόνο στα αζήτητα η προκήρυξη επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου Ξάνθης

0

Θα έλυνε το πρόβλημα με τα εξιτήρια των ασθενών που δεν αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ

 

Επιβαρύνεται το νοσοκομείο από την παράταση της νοσηλείας και οι ασθενείς με το κόστος της μεταφοράς

 

«Πονοκέφαλο» προκαλεί το πρόβλημα με την αποχή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από κάποιες υπηρεσίες προς τους ασθενείς  όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις στο νοσοκομείο Ξάνθης.  Να θυμίσουμε ότι το θέμα ανέδειξε το «Ε» με ρεπορτάζ του στο φύλλο της 22/5/2021 με τίτλο: «ΕΚΑΒ μόνο για έκτακτα περιστατικά», όπου μιλούσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ 9 Θράκης κ. Καμπουραντώνης Σταύρος και επέρριπτε τις ευθύνες για αυτό το πρόβλημα στη διοίκηση του νοσοκομείου που δεν μερίμνησε να προσλάβει επικουρικό προσωπικό ώστε να αναλάβει αυτές τις υπηρεσίες του ασθενοφόρου που έχει παραχωρήσει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και μένει αχρησιμοποίητο λόγω έλλειψης πληρώματος. Μάλιστα ο κ. Καμπουραντώνης υποστήριξε πως το ΕΚΑΒ δεν έχει υποστελέχωση αλλά έχει μεγάλο φόρτο εργασίας από τα έκτατα περιστατικά και δεν μπορεί να αναλάβει και αυτές τις υπηρεσίες επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε το νοσοκομείο Ξάνθης να ανταποκριθεί όπως έκανε το νοσοκομείο Κομοτηνής και προσέλαβε επικουρικό προσωπικό.

Ανοικτή ένα χρόνο η πρόσκληση για πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού αλλά άγονη

Αρμόδιες πηγές από το νοσοκομείο Ξάνθης ωστόσο αναφέρουν ότι έχει βγει ηπροκήρυξη από πέρσι τον Ιούνιο για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού μετά από έγκριση που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Η προκήρυξη αφορά 2 άτομα όμως κρίθηκε άγονη λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Ωστόσο παραμένει ανοιχτή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει άμεσα η πρόσληψη των ατόμων για να τεθεί σε λειτουργία το ασθενοφόρο. Να σημειώσουμε ότι το ασθενοφόρο που έχει το νοσοκομείο παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ μετά από αίτημα του νοσοκομείου Ξάνθης. Επίσης να αναφέρουμε ότι με τον νόμο 4254/2014 όλα τα ασθενοφόρα και τα πληρώματα ανήκουν στο ΕΚΑΒ που είναι αυτοδιοίκητο και δεν υπάγεται στα νοσοκομεία.

Επιβαρύνεται το νοσοκομείο από την παράταση της νοσηλείας

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί ολιγωρίας του νοσοκομείου Ξάνθης να προσλάβει προσωπικό οι ίδιες πηγές απαντούν πως είναι πολύ άδικο γιατί από την πρώτη στιγμή έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού και δεν ευθύνεται η διοίκηση για το γεγονός ότι δεν ευδοκίμησε. Ο ισχυρισμός του προέδρου των εργαζομένων καταρρίπτεται και από το γεγονός ότι ακριβώς επειδή δεν εξυπηρετούνται άμεσα τα εξιτήρια των ασθενών κάποιοι παραμένουν στο νοσοκομείο περισσότερο και αυτό αυξάνει και το κόστος νοσηλείας επιβαρύνοντας το νοσοκομείο, παράλληλα βέβαια με το κόστος της μεταφοράς που επιβαρύνονται οι ασθενείς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …