Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από την Τετάρτη ενισχύεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Από την Τετάρτη ενισχύεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα

0

Αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό J&J στην Ξάνθη

Πότε εκτιμάται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους

 

Ξεκίνησαν εκ νέου από σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Οι εμβολιασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να ξεκουραστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Από τις 5/5 αυξάνονται εμβολιαστικές γραμμές, ενώ θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο από 5/5 θα εμβολιάζει με νέα γραμμή με το J&J, ενώ το Κ.Υ.

Το Μεγάλο Σάββατο άνοιξε και η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών. Πρόκειται για την τρίτη ομάδα για την οποία άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού την περασμένη εβδομάδα, μετά τους 30-39 και τους 40-44 ετών.

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49 είναι διαθέσιμα όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια, ενώ για τις ομάδες 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Επιπλέον, στη δεδομένη χρονική στιγμή, εμβολιάζονται πολίτες με νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί και ο γενικός πληθυσμός άνω των 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «αν τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, εντός του Μαΐου θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και επόμενων ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν, φτάνοντας έτσι τον Ιούνιο στο άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…