Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ: Πήρε βαθμό στη Νίκαια αλλά έχασε έδαφος στη μάχη για την άνοδο

ΑΟΞ: Πήρε βαθμό στη Νίκαια αλλά έχασε έδαφος στη μάχη για την άνοδο

0

Πολλά παράπονα της ξανθιώτικης ομάδας από τη διαιτησία

Με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1)  και πολλά παράπονα επέστρεψε ο ΑΟΞ από την Νίκαια, με την τοπική ομάδα να μην είναι ικανοποιημένη θεωρώντας πως ο διαιτητής Τάσης της στέρησε τη νίκη στο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες καθώς χάνουν έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, με τον Εργοτέλη να καλπάζει με +11 από τον ΑΟΞ και στο +6 από τον Ιωνικό.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχασε πολλές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι στο 33΄, δέχθηκε γκολ στο 65΄ αλλά κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να ισοφαρίσει στο 68΄, ενώ έδειξε μαχητικότητα που δεν είδαμε στα έως τώρα παιχνίδια της, κρατώντας το αποτέλεσμα ως το τέλος. Ίσως και να μπορούσε να κλέψει τη νίκη αν δεν υπήρχε σε αρκετές περιπτώσεις μία εχθρική διαιτησία απέναντί της.

Στο 2′ το σουτ του Μπριλάντε δεν ανησύχησε τον Γκίνη που μπλόκαρε στο 14′ το μακρινό σουτ του Μικελτάτζε. Στο 19′ το σουτ του Νιασέ πέρασε ψηλά άουτ. Στο 27′ ο Φαζός βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το σουτ που απέκρουσε ο Ίτσο με τα πόδια και στην επιστροφή η κεφαλιά Κάστρο απομακρύνθηκε από τον Βέρκερ προ της γραμμής τέρματος. Στο 30′ μετά από φάση διαρκείας το πλασέ του Νιασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 33′ ο ΑΟ Ξάνθης είχε δοκάρι μετά από κόντρα επίθεση που ξεκίνησε με τον Τάτο να πασάρει μέσα στην περιοχή στον Μικελτάτζε, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα αλλά το σουτ στην κίνηση του Μπριλάντε αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 47′ η κεφαλιά του Κάστρο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα. Στο 57′ ο Καπνίδης πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας, αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Θυμιάνη πέρασε άουτ. Στο 59′ το φάουλ από πλάγια του Ρόλε απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Στο 65′ ο Πλατέλλας με σουτ έκανε το 1-0. Στο 68′ ήρθε η απάντηση από τον ΑΟ Ξάνθης καθώς ο Έμπερτ από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έγινε ο 7ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει για φέτος. Το μακρινό σουτ του Ρόλε στο 73′ πέρασε άουτ και στο 84′ το σουτ του Μικελτάτζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Φίλο (ΕΠΣ Βοιωτίας), β’ βοηθό τον Λευτέρη Βογιατζή (ΕΠΣ Καρδίτσας) και 4ο διαιτητή τον Λευτέρη Κατόπη (ΕΠΣ Σάμου).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Ομάρ, Παπαγεωργίου (82′ Βλαχομήτρος), Κοτσώνης, Φαζός, Γκοτσούλιας, Νιασέ, Ματσούκας (64′ Μπρίτο 90′ Μουστάκης), Ρόλε (90′ Πογκοσιάν), Πλατέλλας, Κάστρο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Τζούρμαν, Γκαρσία, Δημούτσος (56′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Θυμιάνης, Τάτος (90′ Ντίνας), Μικελτάτζε, Έμπερτ (71′ Σχρόιεν).

Με το βαθμό της ισοπαλίας ο ΑΟ Ξάνθης έχει 17 βαθμούς στον σχετικό πίνακα στους -11 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη, ενώ αύριο Τετάρτη (10/3, 15:00, ERTSPORTS2) υποδέχεται τη Δόξα Δράμας για την εξ αναβολής 3η αγωνιστική, μία Δόξα που δέχτηκε έξι γκολ από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Γεγονός είναι ότι η Δόξα παίζει τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Ξάνθη (το εξ αναβολής της 3ης αγωνιστικής και το κανονικό της 14ης ) με την ψυχολογία της ομάδας να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δόξα Δράμας στα προηγούμενα δύο αναβληθέντα κόντρα στα προγνωστικά νίκησε τους τότε πρωτοπόρους Ιωνικό και Εργοτέλη…

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, κερδισμένος ήταν ο Διαγόρας που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με τέρμα του Λινάρδου στο 30′ πήρε σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής, με τους γηπεδούχους να έχουν και δύο δοκάρια. Αρχικά με τον Μπάτροβιτς στο 53′ και στις καθυστερήσεις δοκάρι σε σουτ του Μαυροβούνιου και απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κουσκουνά που πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία αστόχησε.

Με αυτή τη νίκη ο Διαγόρας, με τα υπόλοιπα αποτελέσματα να τον ευνοούν, σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Εργοτέλη.

Όλα τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της SUPERLEAGUE 2

Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη 1-1 (65′ Πλατέλλας – 68′ Γκαρσία)

Εργοτέλης – Δόξα Δράμας 6-0 (7′ Τσέλιος, 49′ Κόνραντ, 64′ Μανουσάκης, 72′, 85′ Πατρινός, 81′ Μπουρσέλης)

ΑΕ Καραϊσκάκης – ΟΦ Ιεράπετρας 2-3 (7′ Λόβριτς, 53′ Δούμτσιος – 20′, 65′ Κούστα, 40′ Χιντζίδης)

Απόλλων Λάρισας – ΑΟ Τρίκαλα 0-0

Χανιά – Λεβαδειακός 0-0

Παναχαϊκή – Διαγόρας Ρόδου 0-1 (30′ Λινάρδος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 13 ΑΓΩΝΕΣ):

  1. Εργοτέλης 28 (18-6)
  2. Διαγόρας Ρόδου 26 (11-5)
  3. Λεβαδειακός 24 (16-7)
  4. Ιωνικός 22 (13-12)
  5. Παναχαϊκή 18 (12-7)
  6. ΑΟ Ξάνθη 17 (8-9)*
  7. Χανιά 15 (7-8)
  8. ΑΟ Τρίκαλα 13 (10-10)
  9. Δόξα Δράμας 11 (7-18)**
  10. Απόλλων Λάρισας 11 (5-8)*
  11. OΦ Ιεράπετρας 7 (11-19)
  12. ΑΕ Καραϊσκάκης 7 (8-22)

* ΑΟ Ξάνθη και Απόλλων Λάρισας έχουν ένα ματς λιγότερο (με την Δόξα Δράμας)

** Η Δόξα Δράμας έχει δύο ματς λιγότερα

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …