Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μία υπόθεση 28 χρόνων ζητά δικαίωση από την Πολιτεία

Μία υπόθεση 28 χρόνων ζητά δικαίωση από την Πολιτεία

0

Περιοχή Λευκού Πύργου Ξάνθης. Τελευταία ελπίδα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης

Τιμωρούν τις 200 οικογένειες γιατί θέλησαν να χτίσουν νόμιμα τα σπίτια σε μια οργανωμένη περιοχή με όλους τους κανόνες κι όχι αυθαίρετα

«Καλά να πάθουν λοιπόν» αφού θέλησαν 200 οικογένειες να κάνουνε το σωστό, το νόμιμο, το ωραίο, το οργανωμένο. Σε μια χώρα που τους τιμωρεί εδώ και 28 χρόνια και που τώρα με την απόφασή της τους εξοντώνει και οικονομικά με το να απαξιώνει τα οικόπεδα που αγόρασαν με την ελπίδα να κτίσουν σε μια οργανωμένη περιοχή νόμιμα. Τιμωρούνται γιατί θέλαν την νομιμότητα, όχι την αυθαιρεσία.

Αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία της επέκτασης του σχεδίου πόλης στην περιοχή Λευκού Πύργου. Είκοσι οκτώ χρόνια κοροϊδίας και εμποδίων. Και στο τέλος, το «πρόβλημα» η ύπαρξη σεισμογενούς ρήγματος!

Δικαιολογίες και αρνήσεις όταν το «ρήγμα» διέρχεται από το βόρειο τμήμα της πόλης και προχωράει μέχρι την περιοχή της Κυψέλης. Άρα, τεράστια κατοικημένη περιοχή με εκατοντάδες πολυκατοικίες. Πώς έλαβαν άδεια κατασκευής; Τότε δεν υπήρχε το ρήγμα;

Σε αντίθεση με την υπόθεση Λευκού Πύργου που ο συντελεστής δόμησης είναι ιδιαίτερα χαμηλός και οι ίδιοι οι κάτοικοι δεσμεύτηκαν για την κατασκευή διώροφων σπιτιών με τον υψηλότερο αντισεισμικό συντελεστή.

Την υπόθεση όμως αντί να της δοθεί λύση, ο υφυπουργός κ. Οικονόμου, την έθαψε κυριολεκτικά. Πέραν πάσης λογικής αρνήθηκε την λύση που πρότειναν ο δήμος και οι οικοπεδούχοι.

Έτσι, το θέμα πλέον είναι στα χέρια του ίδιου του υπουργού κ.Χατζηδάκη. Αυτός οφείλει να δώσει τη λύση. Μια λύση που θα δικαιώσει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που επί 28 χρόνια, συστήνοντας Σύλλογο, επιθυμούν να χτίσουν νόμιμα στην περιοχή, με όλους τους κανόνες.

Τους κατοίκους που υπάκουσαν στη λογική του να γίνει κάτι ωραίο, σωστό και κυρίως νόμιμο. Κι αντί να δικαιωθούν και επαινεθούν για τη διάθεσή τους αυτή, έρχεται ο υφυπουργός και ενταφιάζει τις όποιες ελπίδες τους και απαξιώνει τις περιουσίες τους.

Αλήθεια κύριοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, γιατί δεν στηρίζετε τη νομιμότητα;

Εσείς κύριε υπουργέ, κύριε Χατζηδάκη έχετε ηθική υποχρέωση να παρέμβετε για να δοθεί λύση. Λύση λογικής και δικαιοσύνης.

Οι 200 οικογένειες έχουν πλέον μόνη ελπίδα εσάς.

Η κοροϊδία έχει κι αυτή τα όριά της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …