Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Ιστορία του Κινηματογράφου» και «Art Therapy» στο ΙΘΤΠ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Ιστορία του Κινηματογράφου» και «Art Therapy» στο ΙΘΤΠ

0

Στα εξ αποστάσεων εργαστήρια που υλοποιεί τη φετινή χρονιά

 Άλλα δύο εργαστήρια ξεκινά εξ αποστάσεων τη φετινή χρονιά το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Πρόκειται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ιστορία του Κινηματογράφου και κριτική ανάλυση ταινιών» και «Art Therapy Εικαστική Θεραπεία για όλους».

Ιστορία του Κινηματογράφου και κριτική ανάλυση ταινιών

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου της «Ιστορίας του Κινηματογράφου και κριτικής ανάλυσης ταινιών» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στόχο έχει να κάνει γνωστή την εφεύρεση και τη πορεία του κινηματογράφου από τις πρώιμες προσπάθειες απεικόνισης της κινούμενης εικόνας του Μελιέ και των αδελφών Λουμιέρ μέχρι τα «ganre» και τα σύγχρονα Oscars. Θα παρουσιάσει την εξέλιξη του κινηματογράφου από τα πρώιμα είδη μέχρι τα σύγχρονα, την άμεση σχέση του κινηματογράφου με τις άλλες τέχνες, για ταινίες και δημιουργούς που θεωρήθηκαν σταθμός, για τη ψυχολογική διάσταση της μεγάλης οθόνης αλλά και για τη σαρωτική αποδοχή και την επικράτηση του. Όλα αυτά μέσα από τις ίδιες τις ταινίες και με τη συμβολή και βοήθεια ανθρώπων του χώρου. Τέλος, θα αναπτυχθεί η κριτική ικανότητα γνωρίζοντας τη κριτική και τη θεωρία του κινηματογράφου μέσα από τη προβολή αντιπροσωπευτικών ταινιών την ανάλυση και τον σχολιασμό τους.

Art Therapy Εικαστική Θεραπεία για όλους

«Art Therapy» ή Εικαστική Θεραπεία ή Θεραπεία μέσω της Τέχνης είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που έχουμε δώσει σ’ ένα διεθνώς πια αναγνωρισμένο μοντέλο που λαμβάνει χώρα τόσο στο πλαίσιο δομών ψυχικής υγείας όσο και στην εκπαίδευση και σε φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων.  Αποτελεί μια μέθοδο προσέγγισης, κατανόησης και παροχής βοήθειας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ή μικρότερα ψυχικά προβλήματα. Είναι μια μορφή θεραπείας, που χρησιμοποιεί την τέχνη για να ανιχνεύσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα. Παράλληλα, η Art Therapy είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης  του άγχους, διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων και αποτελεσματικής αντιμετώπισης ψυχολογικής φύσης προβλημάτων της καθημερινότητας.

 Πληροφορίες

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιούλιο 2021 (10 μήνες 350ώρες). Το κόστος ανέρχεται στα 200€, σε τρείς δόσεις. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων είναι ο Βασίλειος Κ. Μακέδος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα αντικείμενα που διδάχθηκαν καθώς και συνοδευτικό πιστοποιητικό Europass.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα τηλέφωνα 25410-26635 και 25410-29282 ή με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος ηλεκτρονικά στο makedosb@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…