Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποψήφιες για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη οι 3D μάσκες της Ξάνθης

Υποψήφιες για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη οι 3D μάσκες της Ξάνθης

0

Με πρόταση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη

Υποψήφια για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι η ομάδα εθελοντών 3D Print Covid-19 Xanthi Team. Η σχετική πρόταση κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο από την ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ ,Μαρία Σπυράκη. Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο σε πολίτες που υπηρετούν και υποστηρίζουν με τη δραστηριότητά τους τις αρχές και τις  ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.

Η 3D Print Covid-19 Xanthi Team δημιουργήθηκε εντελώς εθελοντικά και αφιλοκερδώς στην Ξάνθη, με σκοπό την κάλυψη της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για  προστατευτικές μάσκες  κατά του Covid-19, για τις οποίες υπήρχε κίνδυνος έλλειψης ακόμη και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο εμπνευστής της, Κομνηνός Γκάρμπας, καρδιολόγος από την Ξάνθη, σκέφτηκε να αξιοποιηθούν τρισδιάστατοι εκτυπωτές που υπήρχαν σε αχρησία πλέον λόγω κλεισίματος των καταστημάτων.

Οι ασπίδες που κατασκευάστηκαν διανεμήθηκαν δωρεάν στα τοπικά κέντρα του Ε.Κ.Α.Β., το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης , τα Κέντρα Υγείας  του νομού Ξάνθης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Η ομάδα κινητοποίησε επαγγελματίες για συμμετοχή στο έργο της και τους κατοίκους της περιοχής για χορηγίες και συνεχίζει την παραγωγή ώστε να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους εργαζόμενους που εκτίθενται στην πανδημία. Τα μέλη της ομάδας αποτελούν  παράδειγμα Ευρωπαίου Πολίτη που κινητοποιήθηκε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα  για να προσφέρει στους συντοπίτες του πρωτότυπο  και κλινικά εγκεκριμένο προστατευτικό υλικό σε συνθήκες πανδημίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε η προσβασιμότητα από τα άτομα με αναπηρία

Ιω. Κουρπαλίδης, Ιατρός: «Το 80% των ατόμων με αναπηρία είναι άνεργα» – Β. Μιχαηλίδη…