Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Μπούτος: Παράνομη η σύγκληση συνεδρίασης από την αντιπολίτευση

Γ. Μπούτος: Παράνομη η σύγκληση συνεδρίασης από την αντιπολίτευση

0

Ζητά πειθαρχικό έλεγχο από την ΑΔΜΘ και ποινικό από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Εισαγγελία

Πειθαρχικό έλεγχο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και ποινικό από την Εισαγγελία ζητά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος για την «ανταρσία» των 23 δημοτικών συμβούλων που συγκάλεσαν δημοτικό συμβούλιο παρακάμπτοντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Στην απάντησή του προς τους δημοτικούς συμβούλους ο Γ. Μπούτος διευκρινίζει ότι με βάση τη νομοθεσία ικανοποίησε το αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου προς συζήτηση των μέτρων ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων, ωστόσο, προγραμμάτισε τη συζήτηση για τον Ιούλιο (29/7) εξαιτίας της σύστασης του προέδρου της ΚΕΔΕ για αποφυγή λήψης μέτρων σε σύντομο χρόνο που θα χρειαστούν επικαιροποίηση, λόγω του αβέβαιου μέλλοντος που διαμορφώνει η εξέλιξη της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει την ενόχλησή του για την πρωτοβουλία αυτή και κυρίως, διότι, όπως αναφέρει «ζητήσατε από τους υπαλλήλους του δήμου να συμμετέχουν στην παράνομη δραστηριότητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «στην πρόσκληση σας, χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα και παράνομα, τόσο ο λογότυπος του Δήμου Ξάνθης όσο και το όνομα της υπαλλήλου του γραφείου δημοτικού συμβουλίου για πληροφορίες -εν αγνοία της μάλιστα-, ωσάν εκδόθηκε ως έγγραφο εξερχόμενο από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει».

Ο κ. Μπούτος συνοψίζει λέγοντας ότι:

1)επειδή η πρόσκληση των 23 δημοτικών συμβούλων, είναι παντελώς ανυπόστατη και παράνομη, αφενός μεν γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο που δεν είχε καμία δικαιοδοσία για την έκδοση της, αφετέρου γιατί παραβίασε κατάφωρα την σχετική νομοθεσία. Επίσης, είναι άκυρη, καθώς δεν φέρει τις υπογραφές και των 29 δημοτικών συμβούλων που εξ αρχής ζήτησαν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σχετική διάταξη, αλλά μόνο των 23 εξ αυτών.

2)επειδή, αν η συνεδρίαση αυτή, του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιηθεί, είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.

3)επειδή η όποια απόφαση τυχόν ληφθεί δε θα επιφέρει τα επιθυμητά για τους πολίτες έννομα αποτελέσματα των μέτρων για την ανακούφιση από την πανδημία του Covid – 19.

4) επειδή η ενέργεια σας αυτή συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και τιμωρείται από το Νόμο.

5)επειδή εκτός του πειθαρχικού παραπτώματος η συμπεριφορά σας εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού νόμου αφού συνιστά και ποινικό αδίκημα.

6) επειδή ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον ποινικό Νόμο (άρθρο 13 Π Κ), έχετε την ιδιότητα του υπαλλήλου και ως εκ τούτου ελέγχεστε για τις παραβάσεις των υπαλλήλων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα.

«Σας καλώ όπως άμεσα:

-Ανακαλέσετε δημόσια, τη με αρ. πρωτ. 9754/23-4-2020, πρόσκλησή σας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-4-2020, η οποία σε κάθε περίπτωση, δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια για τον Δήμο Ξάνθης,

-Ανακαλέσετε εν γένει την ως άνω παράνομη Συνεδρίαση».

Τους ενημερώνει ακόμη ότι:

-κοινοποιεί την κλήση του , στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, «προκειμένου να γνωρίζει την παράνομη συμπεριφορά σας και να ελέγξει πειθαρχικά όπως κατά νόμο έχει υποχρέωση, τις αυθαίρετες καταχρηστικές και παράνομες ενέργειές σας, αποδίδοντας τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές»

-κοινοποιεί την παρούσα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), μαζί με όλο το σχετικό υλικό, «προκειμένου να συντάξει πόρισμα για το παράνομο των ενεργειών σας, όπως κατά νόμο έχει υποχρέωση»

-κοινοποιεί το σχετικό υλικό, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, «προκειμένου να ελέγξει την ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…