Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μονάδα COVID-19 ετοιμάζει στο Αμοιρίδειο ο δήμος Ξάνθης

Μονάδα COVID-19 ετοιμάζει στο Αμοιρίδειο ο δήμος Ξάνθης

0

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο διαμόρφωσε σχέδιο εγκατάστασης Εντατικής Μονάδας για την περίπτωση που θα χρειαστεί, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού

 Εξασφάλισε και θα συντηρήσει δύο παροπλισμένα ασθενοφόρα που θα τεθούν στη διάθεση του δήμου

Την πρόταση του δήμου Ξάνθης και τη σχετική προετοιμασία που ήδη έχει υπάρξει για τη λειτουργία μονάδας COVID-19 στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης», παρουσίασε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο δημαρχείο Μύκης.

Ο δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο χωροθέτησαν τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και με βάση αυτό, έγινε προμήθεια 100 κλινών, κλινοσκεπασμάτων και ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή συσκευών οξυγόνου.

Ακόμη, εξασφαλίστηκαν δύο ασθενοφόρα από το Νοσοκομείο και τη Σχολή Αστυνομίας, τα οποία ήταν παροπλισμένα και θα συντηρηθούν για τις ανάγκες του δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος ζήτησε από τον Ν. Χαρδαλιά και θα το ζητήσει και από το Υπουργείο Υγείας να υπάρξει μέριμνα για κάλυψη με υγειονομικούς αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Ο Μ. Τσέπελης ζήτησε κάλυψη σε προσωπικό εφόσον απαιτηθεί

«Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βρεθούμε πιο προετοιμασμένοι αν υπάρξει κάποια έκτακτη κατάσταση. Με τις δικές μας δυνάμεις και τις οδηγίες των υγειονομικών του Νοσοκομείου επελέγη ο χώρος και γίνεται η σχετική προετοιμασία. Ο χώρος έχει απολυμανθεί και κάνουμε αγώνα για να εξασφαλίσουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό που ζητούμε από την Πολιτεία είναι να μας καλύψει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αν παρουσιαστεί ανάγκη», σημείωσε ο κ. Τσέπελης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά άμεσα η λειτουργία των διοδίων στα Βαφέικα

Δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ καθορισμού των τελών των διοδίων &nb…