Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Η Πέγκυ Ζήνα ανοίγει το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Η Πέγκυ Ζήνα ανοίγει το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι

0

Σε τελικό στάδιο το πρόγραμμα των φετινών ΘΛΕ

Βασίλισσα η Τζούλια Νόβα- Την παρέλαση θα παρουσιάσει η Ελένη Τσολάκη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Κέντρου Πολιτισμού για τις φετινές εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε τελικό στάδιο με τραγουδιστές της ελληνικής έντεχνης και λαϊκής σκηνής, καθώς και νεανικά συγκροτήματα να ετοιμάζουν την επίσκεψή τους στην πόλη μας με σκοπό να διασκεδάσουν τους χιλιάδες καρναβαλιστές.

Τις φετινές ΘΛΕ ανοίγει η Πέγκυ Ζήνα με συναυλία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου.

Υπό διαμόρφωση το πρόγραμμα

spartakoi17

Τις τελικές πινελιές του προγράμματος βάζει το Κέντρο Πολιτισμού, έχοντας ήδη διαμορφώσει τον κεντρικό κορμό των εκδηλώσεων.

Το πρώτο Σάββατο των ΘΛΕ (15/2) θα πραγματοποιηθεί ξανά η Γιορτή Λαογραφίας. Αυτή τη φορά οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν από τρία σημεία της πόλης (πλατεία Μητροπόλεως, πλατεία Μπαλτατζή, πλατεία Διοικητηρίου) με σκοπό να γεμίσουν χορούς και λαογραφία όλο το κέντρο της πόλης μέχρι την κεντρική πλατεία.

Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 7 μμ.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Γιώργο Γιαννιά και τους Cultera. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου την παιδική παρέλαση θα συνοδεύσει συναυλία με τους Άνω Κάτω.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται πιθανότατα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου τη μέρα επενδύουν μουσικά οι Au Revoir, FY, Underhill West και ένα συγκρότημα έκπληξη.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 13.00 θα έρχεται η Ζοζεφίν για μια συναυλία στην κεντρική πλατεία.

Βασίλισσα του καρναβαλιού η Τζούλια Νόβα

Το κέντρο πολιτισμού είχε από νωρίς εκφράσει τις προθέσεις του ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει το θεσμό της επιλογής με… καλλιστεία για τη θέση της Βασίλισσας του Καρναβαλιού. Για φέτος επέλεξε για τη θέση της πρώτης της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης την καλλονή Τζούλια Νόβα από τον «Τροχό της Τύχης». Ενδέχεται κοπέλες που έχουν διατελέσει πριγκίπισσες να συνοδεύουν και φέτος το άρμα της Βασίλισσας μοιράζοντας τον ενθουσιασμό τους με τον κόσμο και τους καρναβαλιστές.

Την παρέλαση αναμένεται να παρουσιάσει η Παρουσιάστρια, Blogger, και Ραδιοφωνική Παραγωγός Ελένη Τσολάκη, όπως είχε κάνει και το 2014 από τον Alpha.

Κλήρωση στις 28/2 για τη σειρά της παρέλασης

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη σειρά παρέλασης. «Σε συνεννόηση με τους συλλόγους θα δούμε αν ικανοποιεί η κλήρωση για τη διαμόρφωση της σειράς παρέλασης, ώστε να αποφασίσουμε αν θα το καθιερώσουμε και για τις επόμενες διοργανώσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης, πληροφορώντας μας ότι όλοι είναι επί ποδός προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προγράμματος των ΘΛΕ και να ξεκινήσουν οι ενέργειες προώθησης και προβολής του κορυφαίου θεσμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …