Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα

0

-450 γρ. χοιρινός κιμάς

-1 φέτα λευκό ψωμί, χωρίς κόρα

-1 κ.γ. σπόροι μάραθο

-1 κ.γ. μπούκοβο

-1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

-αλάτι

-πιπέρι

-16 μπαλάκια μοτσαρέλα

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα

-1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)

-1 κ.γ. ζάχαρη

-1 κ.σ. ξίδι

-1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

-θυμάρι

-αλάτι, πιπέρι

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

-1/2 κούπα νερό

-50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα

Στο μίξερ χτυπάμε την ξερή φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ και μετά τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.

Παίρνουμε μία μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση. Κοβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε. Ξετυλίγουμε.

Αλευρώνουμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά, χωρίς λάδι. Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι να πάει παντού και στη συνέχεια 1-1 τα κεφτεδάκια, σε 2 δόσεις. Με ένα πιρουνάκι ίσα ίσα γυρνάμε να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν). Στη 2η δόση, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.

Για τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε, προθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ξίδι, ζάχαρη και ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί, θυμάρι από πάνω, λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά) και αφαιρούμε.

  • Μοσχαράκι με μανιτάρια

    -1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες -1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα -1 μεγάλο κρεμμ…
  • Αρνάκι με αγκινάρες

    -2 κιλά αρνάκι, μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μερίδες -12 αγκινάρες καταψυγμένες ή φρέσκιες ότ…
  • Μοσχαράκι με λαχανικά στο πήλινο

    -1 κιλό μοσχάρι σε κύβους -4 μελιτζάνες μακρόστενες σε ροδέλες -5 πατάτες σε φέτες στρογγυ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κερασόπιτα

    Για τη ζύμη -330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -3 κουτ. σούπας ζάχαρη -1/2 κουτ. γλυκού …
  • Μοσχαράκι με μανιτάρια

    -1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες -1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα -1 μεγάλο κρεμμ…
  • Τάρτα με αγκινάρες

    Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.) 1 φύλλο σφολιάτας 8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες) 1 μα…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κερασόπιτα

Για τη ζύμη -330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -3 κουτ. σούπας ζάχαρη -1/2 κουτ. γλυκού …