Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιτίθεται στον Μ. Ευστρατίου για ομοφοβική δήλωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιτίθεται στον Μ. Ευστρατίου για ομοφοβική δήλωση

0

Με σκληρή δήλωση ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη στο Gay Pride και όχι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Με δημόσια ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιτίθεται στον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μπάμπη Ευστρατίου και τον κατηγορεί για ομοφοβική δήλωση στο facebook, όπου ο τελευταίος σε ανάρτησή του με ιδιαίτερα αιχμηρό λόγο και σκληρή γλώσσα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κατακεραυνώνει το κυβερνών κόμμα για την επιλογή στήριξης του Gay Pride, της κινητοποίησης δηλαδή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ενώ δεν παρέχει αντίστοιχη υποστήριξη στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εκφράζει έντονο σκεπτικισμό για την προσβολή της εκδήλωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με υβριστικό τρόπο, όπως αναφέρει και χαρακτηρίζει την εν λόγω τοποθέτηση του Μπάμπη Ευστρατίου ως «μείγμα ρατσισμού και καπήλευσης της έννοιας «πατρίδα» που είναι πολύ επικίνδυνο», σημειώνοντας: «πίσω από το προφίλ του «πατριώτη», ο κος Ευστρατίου τελικά δεν μπορεί να κρύψει τη δυσανεξία του για το διαφορετικό και το ανθρώπινο δικαίωμα στον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Πέραν των ομοφοβικών του δηλώσεων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, καταφέρθηκε και εναντίον της εξασφάλισης χώρου τέλεσης προσευχής για τους μουσουλμάνους στο νοσοκομείο Ξάνθης. Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κο Ευστρατίου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι συνυφασμένο με τα ανθρώπινα δικαιώματα και εφόσον φέρει την ιδιότητα του προέδρου συνδικαλιστικού σωματείου δεν μπορεί να διακινεί και να διασπείρει δημόσια απαξιωτικό λόγο υποκινώντας το μίσος και τον αποκλεισμό για την κοινότητα των εχόντων διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι δηλώσεις του προσβάλλουν τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα, καθώς έχει εκλεγεί εκπρόσωπός τους.  Δυστυχώς αυτές οι πρακτικές οδηγούν στην απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και αποπροσανατολίζουν». Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ζητά από τον πολιτικό του φορέα τη ΝΔ, να πάρει θέση για το γεγονός και σχολιάζει ότι: «δε θα ασχολούμασταν μαζί του αν δεν ήταν πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ».

Για προσπάθεια φίμωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Μ. Ευστρατίου

Eystratiou_1-emprosΑπό την πλευρά του ο Μπάμπης Ευστρατίου προέβη σε νέα ανάρτηση, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρει: «Εδώ είναι ο στόχος … εδώ βαράτε τα βέλη της λάσπης σας ! Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι λεγόμενοι δημοκράτες της Αριστεράς και της Προόδου (ΣΥΡΙΖΑ) δεν δέχονται την διαφορετική άποψη. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι με έχουν καταγγείλει στο F/B για την διαφορετική μου αντίληψη. Δυστυχώς ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της φίμωσης δεν έχει πολιτικό χώρο. Παρόλα αυτά οι εγκάθετοι τοποθετημένοι σε πολιτικά γραφεία δεν θα με σταματήσουν να λέω αυτά που θέλω. Δυστυχώς για αυτούς εγώ έχω εκλεγεί από τους συναδέλφους και δεν έχω τοποθετηθεί ποτέ με κομματικά κριτήρια σε θέση πολιτικού κόμματος, με μοναδικό κριτήριο την κομματική μου προσφορά, παρόλο που είχα την ευκαιρία να το κάνω. Δυστυχώς για αυτούς ενώ έχω συνδικαλιστική απαλλαγή από την υπηρεσία μου βρίσκομαι εκεί καθημερινά και εργάζομαι, χωρίς να κάνω κατάχρηση της συνδικαλιστικής διευκόλυνσης, παρά μόνο όταν αυτή χρειάζεται. Ευτυχώς για μένα που παραμένω σταθερός στις απόψεις μου. Ευτυχώς είμαι ακόμη ελεύθερος να εκφράσω τις απόψεις μου όσο σκληρές και αν είναι για κάποιους άλλους. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη η άποψη του Βολταίρου που είπε τη φράση: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»….

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Είκοσι χρόνια χωρίς τον Φίλιππο Αμοιρίδη

Σαν εχθές 5 Δεκεμβρίου 1999 η Ξάνθη, πόλη και νομός, πληροφορήθηκε ένα τραγικό νέο. Τον ξα…