Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε εκλογική τροχιά η τοπική ΝΟΔΕ

Σε εκλογική τροχιά η τοπική ΝΟΔΕ

0

Ν. Κιατίπης και Η. Οικονόμου δηλώνουν στο «Ε», υποψήφιοι για πρόεδροι στη ΝΟΔΕ Ξάνθης – Εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου για την ΝΔ

 

 

Από την βάση η ανάδειξη των μελών και των προέδρων σε όλα τα κομματικά όργανα της ΝΔ. Καταργούνται οι γραμματείς και οι θεματικοί – Ορίζονται 2 αντιπρόεδροι

 

Σε τροχιά εκλογικής ετοιμότητας θέτει τον μηχανισμό της η ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά τις διαδικασίες ανανέωσης των εσωκομματικών της οργάνων. Ο κύβος ερρίφθη και οι εκλογές για μέλη και προέδρους σε  ΝΟΔΕ και τις τοπικές οργανώσεις και περιφερειακά όργανα ορίστηκαν για την Κυριακή 13 Μαΐου για εκλογές . Μια πρώτη συνάντηση με θέμα τις εσωκομματικές εκλογές είχαν  τα μέλη της ΝΔ στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο.

 

Ν. Κιατίπης και Η. Οικονόμου δηλώνουν στο «Ε», υποψήφιοι για πρόεδροι στη ΝΟΔΕ Ξάνθης

Μπορεί οι εκλογές να αργούν ωστόσο κάποιες υποψηφιότητες ήδη έχουν δηλωθεί. Αυτός είναι του νυν προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Νίκου Κιατίπη που προτίθεται να διεκδικήσει νέα θητεία στο τιμόνι της ΝΟΔΕ, καθώς και του προέδρου της ΔΗΜ. ΤΟ. Ξάνθης κ. Ηλία Οικονόμου που επίσης προτίθεται να είναι υποψήφιος.

Από την βάση η ανάδειξη των μελών και των προέδρων σε όλα τα κομματικά όργανα της ΝΔ

Να σημειώσουμε πως έχει διαφοροποιηθεί η διαδικασία ανάδειξης μελών και προέδρων στα κομματικά όργανα της ΝΔ. Έτσι σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό που επικυρώθηκε τον Ιανουάριο οι εκλογές πλέον θα γίνονται από την βάση, τα μέλη που έχουν την κάρτα μέλους και όχι από τα στελέχη. Τα μέλη που θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να εφοδιαστούν ή να ανανεώσουν την κάρτα τους μέχρι τις 10 Απριλίου. Σημειώνεται ότι η κάρτα κοστίζει 12 ευρώ ετησίως.

Καταργούνται οι γραμματείς και οι θεματικοί – Ορίζονται 2 αντιπρόεδροι

Αλλαγές όμως επέρχονται και στις ΝΟΔΕ. Συγκεκριμένα παραμένει 9μελές το σχήμα ωστόσο καταργούνται οι γραμματείς και οι θεματικές. Οι ΝΟΔΕ θα λειτουργούν στο μοντέλο του κόμματος με δύο αντιπροέδρους που ορίζονται από τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Να σημειώσουμε ότι στο προσεχές διάστημα θα οριστούν οι Εφορευτικές Επιτροπές που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…