Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βουλευτές ΝΔ ΑΜΘ για το αναπτυξιακό συνέδριο: «Έργα κ. Τσίπρα, όχι λόγια»

Βουλευτές ΝΔ ΑΜΘ για το αναπτυξιακό συνέδριο: «Έργα κ. Τσίπρα, όχι λόγια»

0

Ασκούν κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι έρχονται σε αντίθετη με τα όσα η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους πολίτες της Περιφέρειας στερώντας τους τη δυνατότητα ανάπτυξης

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στη δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές αναδεικνύουν την αδυναμία των πολιτών να ευημερήσουν λόγω των σκληρών μέτρων φορολόγησης και του αθέμιτου ανταγωνισμού με τις γειτονικές χώρες και ζητούν από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε έργα και να μη μείνει στις υποσχέσεις. Αναλυτικά αναφέρουν: «Ο περιπλανώμενος κυβερνητικός θίασος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επιδόθηκε στην προσφιλή τακτική του, την  εξαγγελία δηλαδή αναπτυξιακών πολιτικών και έργων υποδομής χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Για άλλη μια φορά ακούσαμε το γνωστό επικοινωνιακό αφήγημα που αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική από τα ωραία λόγια του πρωθυπουργού. «Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας» για την οποία τόσο πολύ κόπτεται ο κ. Τσίπρας, συντρίβεται από την υπερφορόλογηση που έχει επιβάλει. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πραγματικός δηλαδή παραγωγικός ιστός της τοπικής οικονομίας, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη που έχει επιβάλει το κυβερνητικό επιτελείο, όταν μάλιστα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό γειτονικών  χωρών όπου η φορολογία είναι πολύ χαμηλότερη. Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις στα λόγια αλλά τις  υπονομεύει στην πράξη. Το βλέπει κανείς και από την πορεία των βασικών έργων υποδομής στην κύρια πύλη εισόδου της χώρας εξ ανατολών τα οποία έχουν παγώσει. Κάτω από αυτές τις πραγματικές συνθήκες, η Περιφέρεια ΑΜΘ αδυνατεί να αξιοποιήσει το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης. Πριν λίγες μέρες, στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής δεν έκανε τον κόπο να δώσει το παρών. Είναι απολύτως φυσικό οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ να  προβληματίζονται και να δυσπιστούν. Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καλούνται να δείξουν ότι δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη τους. Να δείξουν στην πράξη ότι δεν ήρθαν να μοιράσουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ότι δεν έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο Υπερταμείο το κτήριο της Πυροσβεστικής

Αυτό δείχνει έρευνα του «Ε» στα ΚΑΕΚ των ακινήτων του δήμου που εκχωρούνται   Συμπεριλαμβά…