Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δυσοσμία στην πόλη από τα λύματα στον αγωγό ομβρίων

Δυσοσμία στην πόλη από τα λύματα στον αγωγό ομβρίων

0
DEYAX-empros

Εντοπίστηκε η αιτία και η εστία και συνεργεία της ΔΕΥΑΞ δουλεύουν πυρετωδώς για τον καθαρισμό του αγωγού. Συνδράμει και μηχάνημα του δήμου που θα καθαρίσει τις επιχωματώσεις

Μέχρι το καλοκαίρι η δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης δικτύου της ΔΕΥΑΞ σε 13 οδούς της πόλης

Αν τις τελευταίες μέρες έτυχε να περνάτε από Μ. Καραολή ή την Μπρωκούμη και …πιάσατε την μύτη σας μην αντέχοντας την δυσοσμία ήρθε η στιγμή να ανακουφιστείτε! Η ΔΕΥΑΞ εντόπισε το πρόβλημα στην πηγή του και συνεργείο της δουλεύει πυρετωδώς για την αποκατάστασή του ενώ επί τη ευκαιρία μηχάνημα του δήμου συνδράμει καθαρίζοντας τον κεντρικό αγωγό από τις επιχωματώσεις!

Μπερδεύτηκαν οι αγωγοί και έμειναν τα λύματα στον αγωγό ομβρίων

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν προκλήθηκε βλάβη στον αγωγό αποχέτευσης και έπεσαν λύματα μέσα στον κιβωτοειδή αγωγό ομβρίων που ξεκινά από ψηλά την περιοχή του Καζίνου διατρέχει την Βλαχοπούλου, την Μπρωκούμη, μέρος της Καραολή και καταλήγει στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η βλάβη αποκαταστάθηκε ωστόσο απέμεινε ποσότητα λυμάτων μέσα στον αγωγό ομβρίων και αυτά είναι η αιτία του προβλήματος καθώς κάθε που φυσάει νοτιάς φέρνει την δυσοσμία τους στην πόλη. Έτσι από την στιγμή που εντοπίστηκε η αιτία και η εστία του προβλήματος ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού με άντληση των λυμάτων από τον αγωγό και την μεταφορά τους στον αγωγό αποχέτευσης ώστε να οδηγηθούν στον Βιολογικό. Όπως ανέφερε ο κ. Σδρέβανος παράλληλα από σήμερα συνδράμει στην προσπάθεια και μηχάνημα του δήμου το οποίο και πρόκειται να καθαρίσει όλο τον κιβωτοειδή αγωγό και από τις επιχωματώσεις που έχει δεχτεί από φερτές ύλες (πέτρες, ξύλα κ.λ.π.), ενώ επίσης το τμήμα πρασίνου έχει μαζί με την ΔΕΥΑΞ καθαρίσει το ρέμα στην περιοχή απ’ όπου ξεκινά ο αγωγός.

Μέχρι το καλοκαίρι η δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης δικτύου της ΔΕΥΑΞ

Σε διαδικασία δημοπράτησης έχει μπει το έργο αντικατάστασης δικτύου σε 13 οδούς της πόλης που σημειώνονται οι περισσότερες βλάβες. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σδρέβανος την επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθούν τα τεύχη δημοπράτησης και θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού και υπολογίζει πως μέσα στο καλοκαίρι το έργο θα δημοπρατηθεί. Πρόκειται – όπως είπε – για ένα σημαντικό έργο που θα απαλλάξει τους δημότες από την ταλαιπωρία πού υφίστανται από τις συνεχείς βλάβες και την ΔΕΥΑΞ από πρόσθετες εργατοώρες, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό της κόστος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…