Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην ΠΑΜΘ

Νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην ΠΑΜΘ

0
efraimidis nikos

Ο Χ. Μέτιος ανανέωσε τη θητεία της Ελένη Δημούδη στην Ανάπτυξη και του Νίκου Ευφραιμίδη στην Αγροτική Οικονομία

Ο Κ. Αντωνιάδης αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο Χ. Λιθηρόπουλος Περιβάλλοντος, ο Α. Ιμπράμ Οικονομικών και ο Χ. Τερτσούδης Υγείας

Φωτό: Ο Νίκος Ευφραιμίδης ανανέωσε τη θητεία του στην Αγροτική Οικονομία

Νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στην ΑΜΘ όρισε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, με τη λήξη της θητείας των προηγούμενων στις 28 Φεβρουαρίου 2017. Ο Χ. Μέτιος διατηρεί μόνο την Ελένη Δημούδη από τον Έβρο, και τον Νίκο Ευφραιμίδη από την Ξάνθη, ανανεώνοντας τη θητεία τους με τα ίδια καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Δημούδη αναλαμβάνει εκ νέου αρμοδιότητες Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Η κ. Δημούδη αναλαμβάνει ταυτόχρονα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης. Ο Νίκος Ευφραιμίδης παραμένει Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Ο κ. Ευφραιμίδης αναλαμβάνει επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που αλλάζουν, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη:

-Ο τέως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αναλαμβάνει Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,

-Ο Χρήστος Λιθηρόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Βενετίδη από τον Έβρο, ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών,

-Ο Αχμέτ Ιμπράμ, από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας, στη θέση του Οντέρ Μουμίν (αλλά χωρίς τις αρμοδιότητες του Εμπορίου), επίσης από την Ροδόπη και

-Ο Χρήστος Τερτσούδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στη θέση του Χρήστου Γάκη από την Καβάλα.

Ακόμη, η θεματική αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ανεργίας, Απασχόλησης, Φτώχειας, Ισότητας Φύλων, ΑμεΑ, που χειριζόταν η Γεωργία Χειράκη από τη Δράμα καταργείται, αφού επαναδημιουργήθηκε αντιπεριφέρεια Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είχαν αναλάβει καθήκοντα στις αρχές Αυγούστου του 2016, χωρίς οι πριν από αυτούς να έχουν ολοκληρώσει τη θητεία των 2,5 ετών, μετά από οικειοθελή τους παραίτηση.

Οι αποφάσεις του περιφερειάρχη δεν περιλαμβάνουν τους δύο εντεταλμένους συμβούλους Μιχάλη Αμοιρίδη (Τουρισμού) και Σωτήρη Παπαδόπουλο (Αγροτικής Ανάπτυξης), οι οποίοι διατηρούνται στα καθήκοντά τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…