Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια πίτα γεμιστή με τυριά

Σοκολατένια πίτα γεμιστή με τυριά

0
sokolatenia-gemisti-pita

για τη ζύμη

-2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

-250 γρ αλεύρι μαλακό

-50 γρ κακάο

-150 γρ βούτυρο, κρύο σε κυβάκια

-120 γρ ζάχαρη

για τη γέμιση

-200 γρ τυρί μασκαρπόνε

-200 γρ τυρί ρικότα

-100 γρ ζάχαρη

-100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

-λίγη άχνη ζάχαρη, για γαρνίρισμα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα αλεύρι – κακάο και το ενσωματώνουμε. Τελευταίο βάζουμε το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μη φαίνεται. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά.

Για τη γέμιση λιώνουμε τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο μια φόρμας διαμέτρου 24 εκ. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού, ένα λεπτό στρώμα στον πάτο της φόρμας, σηκώνοντας και στα τοιχία 2 – 3 εκ ύψους. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση των τυριών. Πάνω σε ένα αλευρωμένο φύλλο λαδόκολλας βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη, ραντίζουμε και από πάνω με αλεύρι, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλή διάμετρο 24 εκ για να καλύψουμε τη γέμιση.

Αφαιρούμε μαλακά τη πάνω λαδόκολλα (αν κολλάει, έχει ζεσταθεί, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και βγαίνει ευκολότερα έπειτα). Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και σκεπάζουμε την πίτα με τη ζύμη. Αφαιρούμε προσεκτικά σιγά σιγά τη δεύτερη λαδόκολλα (αν ανοίξει σε κάποιο σημείο δεν πειράζει θα κλείσουμε μετά) φροντίζοντας να σκεπαστεί όλη η γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 30 – 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και μετά βγάζουμε τη φόρμα. Όταν κρυώσει σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…