Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων

0
avdira museio2-empros

Συμμετέχει με δραστηριότητες και ανοιχτούς τους αρχαιολογικούς χώρους για το κοινό

Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2016 και της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται στην περιοχή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης επιθυμώντας να προβάλλει τα μνημεία, να προσελκύσει σε αυτά κοινό και να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τους επισκέπτες, θα προβεί στις παρακάτω δραστηριότητες:

• Ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων θα είναι ανοιχτός εκτός από τις καθημερινές, και τις δύο Κυριακές της εορταστικής περιόδου (4 και 11 Σεπτεμβρίου) με ωράριο λειτουργίας 8 π.μ. έως 4 μ.μ. Υπάρχει ενιαίο εισιτήριο με το αρχαιολογικό μουσείο στην τιμή των 4 €.

• Ανοιχτός θα είναι επίσης τις Κυριακές 4 και 11 Σεπτεμβρίου με ωράριο λειτουργίας 9 π.μ. – 3 μ.μ. και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου με ωράριο 4 – 8 μ.μ. ο αρχαιολογικός χώρος του Πόρτο – Λάγος (Πόροι), στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού από τη βλάστηση, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα τα μνημεία του. Είσοδος ελεύθερη.

• Επισκέψιμοι, ύστερα από συνεννόηση με τον υπάλληλο της Εφορείας Γιώργο Ρούσκα (6986970311), και με ελεύθερη είσοδο, θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι Φρουρίου Καλύβας και Μακεδονικού Τάφου Σταυρούπολης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…