Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου μετεγκαθίστανται οι πρόσφυγες της Καβάλας

Στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου μετεγκαθίστανται οι πρόσφυγες της Καβάλας

0
xalkero prosfyges kataulismos

Συνάντηση και συμφωνία Βίτσα με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Αντιδρούν, προτείνοντας φιλοξενία εκτός του αστικού ιστού η δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης. Θετική εξέλιξη η μετεγκατάσταση για την Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων στους πρόσφυγες

Οι 250 περίπου πρόσφυγες του Χαλκερού Καβάλας, εκ των οποίων οι 94 είναι ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών, πρόκειται να μετεγκατασταθούν στις κτιριακές υποδομές του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνάντηση του αν. υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα με τους τρεις βουλευτές του νομού. Θα προηγηθεί ανακαίνιση και συντήρηση στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου με δαπάνες του στρατού.

Εν τω μεταξύ έντονα αντιδρούν ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Δ. Τσανάκα στην μετεγκατάσταση των προσφύγων εντός του αστικού ιστού, προτάσσοντας το επιχείρημα της γκετοποίησης.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, η δήμαρχος εισηγήθηκε στο Σώμα τη λήψη έκτακτης απόφασης σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, υιοθετώντας την άποψη ότι η η φιλοξενία τους στο τρατόπεδο Ασημακοπούλου θα προωθήσει την «γκετοποίηση» των προσφυγών εντός του αστικού ιστού της πόλης. Η κ. Τσανάκα υπογράμμισε πολλές φορές το κόστος που ανέλαβε ο δήμος, αλλά και το επίπονο έργο που κλήθηκε να φέρει εις πέρας χωρίς να ερωτηθεί. «Τώρα, βλέπουμε πως πάλι ερήμην μας, κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η «γκετοποίηση» ξένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων, με διαφορετικά ήθη, έθιμα, κουλτούρα και θρησκεία είναι από μόνο του ένα γεγονός καταδικαστέο. Αυτή η «γκετοποίηση» λαμβάνει ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, όταν συντελείτε εντός αστικού ιστού. Αδικεί τους ίδιους και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα προσπαθεί να λύσει». Οι παρατάξεις Κωστή Σιμιτσή, Μάκη Παπαδόπουλου και Άρη Βέρρου τάχθηκαν υπέρ της μετεγκατάστασης.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων το αίτημα έθεσαν και η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων στους πρόσφυγες μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, όπου επεσήμαναν τις συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό. Την εξέλιξη της μετεγκατάστασης των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου τα μέλη της Πρωτοβουλίας τη θεωρούν πολύ θετική και γι’ αυτό άλλωστε κάλεσαν και το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης να το στηρίξει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 2ο διεπιστημονικό συνέδριο «Δίκαιο και Πληροφορική» με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη δηλώνει το παρών

Θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου στην Νομική Κομοτηνής Στις 24 και 25 Μαΐου στην Νο…