Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

0

Κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ
Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνει το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα με στόχο τη δεύτερη θέση.
Προσωπικά το θεωρώ θεμιτό και το αξιολογώ λογικό. Έχει λάβει μια απόφαση για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις Ευρωεκλογές και την κυνηγάει με επιμονή και κινητικότητα των υποψηφίων αλλά και του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη.
Έτσι, πληροφορίες από αξόπιστη πηγή μου ανέφεραν ότι το προσεχές Σάββατο θα βρίσκονται στην περιοχή μας η Μιλένα Αποστολάκη, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η Κρυσταλλία Αρμενάκη, η Χριστίνα Αλίρη και η δική μας Κατερίνα Πλέσια. Θα παραστούν και θα μιλήσουν σε εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια και τις εργασιακές σχέσεις στο Εργατικό Κέντρο. Λεπτομέρειες ως προς την ώρα προσεχώς.
Γ.Δ.


Στο Άβατο εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ
Δε σταματάει όμως εδώ το ΠΑΣΟΚ  ως προς τις εξορμήσεις του και στην περιφέρεια του νομού.
Έτσι, μετά τα Άβδηρα, σειρά έχει άλλη μία αγροτική περιοχή. Έχει επιλεγεί λοιπόν το Άβατο. Κι εκεί προγραμματίστηκε να γίνει εκδήλωση με θέμα το Αγροτικό ζήτημα την Παρασκευή 31 Μαΐου. Στην εκδήλωση αυτή θα παραστούν και μιλήσουν στελέχη που γνωρίζουν τα αγροτικά θέματα και ενδιαφέρουν τους παραγωγούς.
Και κάτι τελευταίο. Το Σάββατο 1 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Καβάλα. Και για την επίσκεψη αυτή, λεπτομέρειες προσεχώς.
Γ.Δ.


Κινητικότητα στο «Φλαμίνγκο»
Μια πληροφορία επιχειρηματικής μορφής ήρθε στην Εφημερίδα και σας τη μεταφέρω όχι με επιφύλαξη, αλλά χωρίς πολλά συγκεκριμένα στοιχεία.
Λοιπόν, η πληροφορία αναφέρει ότι ο γνωστός χώρος «Flamingo» λίγο έξω από την πόλη μας με τα διάφορα πολυκαταστήματα ότι πρόκειται να επεκταθεί χωροταξικά.
Γεγονός που σημαίνει ότι έχει ζήτηση χώρων και από άλλες επιχειρήσεις να στεγαστούν εκεί. Ένα δεύτερο στοιχείο σοβαρό επίσης είναι η πληροφορία ότι υπήρξε ενδιαφέρον για την εξαγορά του επιχειρηματικού πάρκου από ξένους επενδυτές. Μάλιστα λέγεται ότι υπήρξε κινητικότητα στελεχών που ήρθαν και επισκέφθηκαν τον χώρο. Παράλληλα, μέσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα περιληφθεί η κατασκευή νέων κτηρίων και θα γίνει σε άλλο σημείο ο κόμβος εισόδου, εξόδου.
Γ.Δ.


Χρόνια Πολλά
Η μισή Ελλάδα γιόρταζε χθες. Κωνσταντίνου και Ελένης ισαποστόλων λοιπόν, δύο εορτάζοντες σε μία ημέρα όπως γίνεται φανερό υπερτερούν σε αριθμό εορταζόντων.
Τυπικό το θέμα, όμως όντως είναι πάρα πολλοί, γι’ αυτό όλο και κάποιον Κώστα ή Ελένη θα έχει κάθε σπίτι.
Θερμές, απλές, εγκάρδιες ευχές για Υγεία και Αγάπη προς όλους τους  συμπολίτες που γιορτάζουν την ονομαστική τους γιορτή, και την γιόρτασαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους συγγενείς και φίλους.
Γ.Δ.


Το λέμε χρόνια
Το υποστηρίζουμε χρόνια τώρα, το γράφαμε και το ξαναγράφαμε πως το μεγαλύτερο, άντε ένα από αυτά, είναι η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας. Αυτή η έλλειψη είναι η βασική αιτία οι ασθενείς να μαζεύονται στα νοσοκομεία και να εμφανίζεται μια απαράδεκτη εικόνα.
Τα θυμήθηκα αυτά διαβάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κυρίου Γιαννακού. Ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο ότι «στα μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας αλλά και της Αττικής όταν εφημερεύουν γίνεται πανικός στα επείγοντα, αυτό δείχνει την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Αν υπήρχε η πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα αποφεύγαμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία».
Αλήθεια και πραγματικότητα ομολογημένη. Ας λάβει υπ’ όψιν επομένως η κυβέρνηση τις αποφάσεις που πρέπει υπέρ της πρωτοβάθμιας περίθαλψης εάν θέλει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
Γ.Δ.


Εν αναμονή
Κάτι ψήνεται στα Κιμμέρια μαθαίνω. Και μάλιστα αυτό που ετοιμάζεται, λέγεται, πως είναι αξιόλογο από επενδυτικής πλευράς. Ακούγεται πως πρόκειται για ενδιαφέρον στο επίπεδο εξόρυξης μεταλλεύματος που υπάρχει στην περιοχή.
Ενισχυτικό της άποψης ότι κάτι συμβαίνει είναι η πληροφορία ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ενοικίαση χώρων για την δημιουργία των γραφείων της.
Ενημερώνω σχετικά σύμφωνα πάντα με έρευνες που είχε κάνει κατά το παρελθόν το ΙΓΜΕ στην ευρύτερη ορεινή περιοχή των Κιμμερίων, πως αξιοποιήσιμα μεταλλεύματα υπάρχουν. Το θέμα είναι οι ποσότητες αυτών για να προχωρήσει μια επένδυση.
-Εν αναμονή ευχάριστων νέων.
Γ.Δ.


Άμεση αντίδραση
Οφειλόμενη αναφορά ως προς την άμεση αντίδραση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για το Κονάκι Μουζαφέρ Μπέη. Ο αντιδήμαρχος Χατζηαντωνίου Σάκης, αφού διαπίστωσε την παραβίαση της πόρτας που οδηγεί στην αυλή, φρόντισε για την άμεση επισκευή και αποκατάστασή της.
Έτσι, η είσοδος πλέον νεαρών γειτόνων ή Ρομά αποτρέπεται.
Φυσικά, απαιτείται το κόψιμο των χόρτων και θάμνων που έχουν μεγαλώσει αρκετά για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες της κυρίας Ροδίου που μένει δίπλα.
-Τέλος καλό λοιπόν για μία απλή υπόθεση ως προς ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του δήμου Ξάνθης που μένει αναξιοποίητο εδώ και χρόνια.
Γ.Δ.


Πέφτουν πρόστιμα
Το σχόλιο αποτελεί προειδοποίηση σε όσους έχουν στην κατοχή τους σκυλί.
Πλέον, εδώ και καιρό, ως ιδιοκτήτες σκύλου, όλοι έχουν ευθύνες προς την φροντίδα του. Δεν νοείται πλέον να υπάρχουν σκυλιά πεινασμένα, χωρίς νερό, δεμένα σ’ ένα πάσαλο, μες τον ήλιο και τη βροχή.
Κάθε πολίτης που διαπιστώνει κάτι παρόμοιο, μπορεί να καταγγείλει για κακομεταχείριση του ζώου στην Αστυνομία. Το αποτέλεσμα της καταγγελίας;
Πρόστιμο από 1.000 έως 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. Ας έχουν τα παραπάνω υπόψη όσοι δεν φροντίζουν τα ζώα τους όπως πρέπει και δεν τα υπολογίζουν.
Παλαιότερα το ίδιο πρόβλημα υπήρχε με τα γαϊδούρια και τα άλογα που τον χειμώνα που δεν τα χρειάζονταν τα εγκατέλειπαν.
Γ.Δ.


Μια πολύ σημαντική έρευνα για  την αγορά της Ξάνθης
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ διαφωτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στην πόλη μας. Πρόκειται για την εκδήλωση με θέμα «Προβλήματα και Προκλήσεις στην Αγορά του Δήμου Ξάνθης»  του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας  που διενεργήθηκε σ’ ένα πολύ μεγάλο δείγμα τη τοπικής αγορά που  αποτυπώνεται η «μορφολογία» της , οι ιδιαιτερότητές της, γενικά το προφίλ των επιχειρήσεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες. Ένα  πολύ καλό εργαλείο για τον εμπορικό κόσμο αλλά και τους πολιτικούς που παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των παθογενειών και των στρεβλώσεων της αγοράς μας και βοηθά στο να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις ακόμη και να εντοπιστούν οι ευκαιρίες για να μπει σε μια τροχιά μετάβασης στην νέα εποχή.
Μ.Ξ.


Παρουσίες
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. Γιώργος Καρανίκας ο οποίος αποκωδικοποίησε τα στοιχεία της έρευνας δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Παρών ήταν ο δήμαρχος  Ξάνθης Στράτος Κοντός που αναφέρθηκε στην σημασία της έρευνας αλλά και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μεγάλη διαρροή που έχει ο δήμος μας σε παραγωγικές ηλικίες 25 – 35 ετών, τονίζοντας την αναγκαιότητα παρεμβάσεων για αναστροφή του κλίματος. Πολλοί ήταν επίσης οι επαγγελματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση και πήραν μέρος στην συζήτηση που ακολούθησε. Παραβρέθηκαν επίσης και οι πρόεδροι αλλά και εκπρόσωποι από όλους τους εμπορικούς συλλόγους της περιφέρειάς μας, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν και οι πρώην υπουργοί Αλέκος Κοντός και Στάθης Γιαννακίδης, όπως και η αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 14 Ιουνίου 2024

Μια εικόνα χαλάρωσης Ο γνωστός συμπολίτης μας γιατρός Νίκος Ιωσηφίδης, άνετος, αφού ήπιε τ…