Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Εργάζονται οι αγρότες περισσότερο από άλλα επαγγέλματα;

Εργάζονται οι αγρότες περισσότερο από άλλα επαγγέλματα;

0

Τι δείχνει έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών


Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Στατιστική και Οικονομικών Σπουδών λέει ότι ναι, ο αγρότης και κτηνοτρόφος εργάζεται στην πραγματικότητα περισσότερο από άλλα επαγγέλματα.

Επιπλέον, είναι η ομάδα που εργάζεται περισσότερο σε άτυπες ώρες, αυτή που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των ατόμων που την αποτελούν, αυτή που έχει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ηλικιακά μέλη και ο δεύτερος κλάδος με τους περισσότερους άνδρες.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη:

  • οι αγρότες εργάζονται περισσότερες από 54 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα, ή 20 ώρες περισσότερες από το μέσο εργαζόμενο.
  • οι αγρότες εργάζονται άτυπες ώρες πιο συχνά από όλους τους εργαζόμενους: οι μισοί από αυτούς λένε ότι εργάζονται απογεύματα, 1 στους 5 εργάζονται τη νύχτα και σχεδόν 9 στους 10 εργάζονται σαββατοκύριακα.
  • Σε 40 χρόνια το ποσοστό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μειώθηκε δραματικά. Το 1982 αντιπροσώπευαν το 7,5% του απασχολούμενου πληθυσμού και το 2022 μόνο το 1,6%, το οποίο συνδέεται με ισχυρές αυξήσεις της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της περιόδου και με αύξηση του μεγέθους των εκμεταλλεύσεων.
  • Μεταξύ των αγροτών, οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω αποτελούν το 55% των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ακολουθούν οι τεχνίτες και οι έμποροι με 41%.
  • Ο αγροτικός τομέας είναι η δεύτερη επαγγελματική ομάδα όπου υπάρχουν περισσότεροι άνδρες με 71%.
  • Το 17,5% των αγροτών και των κτηνοτρόφων εργάζονται με μερική απασχόληση ενώ μόνο το 8% των ανδρών είναι αγρότες μερικής απασχόλησης. Στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού, το 27% των γυναικών εργάζεται με μερική απασχόληση σε σύγκριση με το 8% των ανδρών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για μετάβαση στον αναγεννητικό τουρισμό

Έργο που συμμετέχει το ΕΒΕ Ξάνθης – Ενημέρωση σε φορείς και επιχειρήσεις της Ξάνθης   Τι ε…