Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρ. Τοψίδης: «Το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη»

Χρ. Τοψίδης: «Το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη»

0

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ συμμετέχει στο συνέδριο της ΕΝΠΕ που διεξάγεται στην Πάτρα – Τι υπογράμμισε στην εισήγησή του


Στο συνέδριο της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) που διοργανώνεται στην Πάτρα με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», συμμετέχει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Κατά την τοποθέτηση του, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων ειδικά στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων/φυσικών καταστροφών, και επεσήμανε μάλιστα ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΕΝΠΕ εργάζεται με τη νομική ομάδα της Ένωσης, προκειμένου να κατατεθεί οργανωμένη πρόταση επιμερισμού αρμοδιοτήτων και ευθυνών με σαφές και οριοθετημένο πλαίσιο.

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού τόσο στην ΠΑΜΘ, όσο και σε όλες τις Περιφέρειες, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών προκειμένου για την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και κατέληξε με την επισήμανση ότι το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη, ώστε κάθε διοικητικό σχήμα να προτάσσει και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

Για την Περιφέρεια ΑΜΘ, η διοίκηση εργάζεται πάνω στο τρίπτυχο των αξόνων «Κοινωνία- Οικονομία- Περιβάλλον» έχοντας θέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, όπως τόνισε.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη κατάρτισης ακτολογίου για τον καθορισμό ζωνών επικιν…