Αρχική ΓΝΩΜΕΣ ΝΙΚΗ στις Ευρωεκλογές : Κι όμως είναι … στο χέρι σου!

ΝΙΚΗ στις Ευρωεκλογές : Κι όμως είναι … στο χέρι σου!

0

Ι.          Την 09.06.2024 εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες,  καλούμαστε να λάβουμε την πολύ σοβαρή απόφαση  για την επόμενη Ευρωβουλή, για το μέλλον μας και για να ακουσθούν επιτέλους τα όνειρα, οι αγωνίες, οι προσδοκίες του Λαού μας, που    πνίγονταν στον τεχνητό δικομματισμό. Και ενώ   στο κομματικό σκηνικό δεν είχαμε δει καμμία αλλαγή και απλώς αναμέναμε βάζοντας … στοιχήματα (!) το βαρετό … «ανεβοκατέβασμα» των ποσοστών των Κομμάτων του κατεστημένου, κάτι έκανε την Αλλαγή στις Εκλογές του 2023 και πιά όλες και όλοι … κινούμαστε ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

«Φυσά Βοριάς, φυσά Θρακιάς, γίνεται μπόρα δυνατή!» έγραφε   ο συντοπίτης  μας  από τα Άγια Χώματα της Ανατολικής Θράκης, Γεώργιος Βιζυηνός. Κάτι γνώριζε;!

ΙΙ.         Οι Ευρωεκλογές έρχονται, ενώ διατρέχουμε το επετειακό  έτος 2024, όταν και συμπληρώνεται η 100ετία       από την Β’ Ελληνική Δημοκρατία (1924) και την Μικρασιατική Περιπέτεια του 1922, το ορόσημο     για την γένεση      του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και την αφύπνιση του Σύγχρονου Ελληνισμού. Η επέτειος  αυτή μάς δίνει την δυνατότητα να αναστοχασθούμε την Ελλάδα του σήμερα.

Στην σημερινή πολυβασανισμένη, μα τροπαιοφόρο και Νικήτρια Δύναμη, Πατρίδα μας, που έχει περάσει από τις Συμπληγάδες της κορύφωσης της δόξας της και της αβύσσου των εσωτερικών παθών  και της πόλωσης, η ΝΙΚΗ οικοδομεί κατά αληθές περιεχόμενο την αγνή Μεγάλη Ιδέα στις ιδιάζουσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της υπό κατάρρευση παγκοσμιοποίησης. Εδαφική μεγάλυνση και ολοκλήρωση, δημογραφική συμπύκνωση και πληθυσμιακή αύξηση, οικονομική ενοποίηση και συνοχή και ανάπτυξη των συντελεστών παραγωγής με αναδιανομή του πλούτου, υψηλός αστικός εκσυγχρονισμός, κοινωνική πρόοδος και ευημερία, πολιτισμική ανάπτυξη και παγκόσμια πολιτιστική ακτινοβολία, αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος της Χώρας μας με την Ελλάδα μας στα φυσικά της σύνορα και τον Ελληνισμό στα φυσικά του όρια, από την πονεμένη Βόρειο Ηπειρο, την Κύπρο και την Ανατολική Θράκη έως τα Δωδεκάνησα και τις δύο όχθες του Αιγαίου : για αυτά πολεμά η ΝΙΚΗ!

Σήμερα λοιπόν τι; Ο αναστοχασμός μας ας μην εισέλθει στην εύκολη από δεκαετίες πικρή οδό των υποκριτικών θρήνων, των ψεύτικων οδυρμών, των οιμωγών και άλλων φοβικών συνδρόμων. Με το βλέμμα προς τα εμπρός ας σταθεί υπερήφανα στο Έπος της Νίκης στον Πόλεμο 1940-1945, στο ακόμα  μεγαλύτερο Έπος της μεταπολεμικής οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ανάπτυξης, στην κυριαρχία της Ελληνικής Σημαίας στην Παγκόσμια Ναυτιλία, στην διεθνή πρωτοπορία του Ελληνικού Τουρισμού, στον επικερδή εξαγωγικό προσανατολισμό του πρωτογενούς, του κατασκευαστικού, του εξορυκτικού και του βιομηχανικού τομέα  της Εθνικής Οικονομίας, στην στρατηγική επιτυχία της ισότιμης πολιτικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, στην ομόθυμη οικουμενική αναγνώριση των Ελλήνων και Ελληνίδων Επιστημόνων στην υφήλια Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Όμως από εδώ και πέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνουμε;

ΙΙ.         Η απενοχοποιητική λογική του εγχώριου πολιτικού συστήματος περί «δύσκολων περιστάσεων» και «κρίσιμων καταστάσεων» αποτελεί το άλλοθι της ΗΤΤΑΣ και δεν αφορά την ΝΙΚΗ! Το Κίνημα ΝΙΚΗ ήλθε, για να σημάνει την εκκίνηση της ανορθωτικής πορείας του Λαού μας, ήλθε ως «Απτερος Νίκη», για να μην φύγει ποτέ από την Θράκη μας, από την Πατρίδα μας!

Στον νέο κόσμο, που ανατέλλει μετά την κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης, τη δημιουργία των νέων διχαστικών συμμαχιών-μπλοκ Ανατολής-Δύσης, στην εποχή της 4ης και πλέον παρούσας 5ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της κυριαρχίας της Τεχνητής Νοημοσύνης η αξία του Ανθρώπου και του Ατόμου, της καθεμίας και του καθενός από εμάς, γίνεται ανεκτίμητη.

Οι κύριες και δομικές Αξίες για το αύριο του Τόπου μας είναι όσες οδήγησαν έως σήμερα το Εθνος μας στην πρωτοκορυφαία θέση  στην μακρόχρονη πορεία του και παραμένουν: η Πίστη, η Πατρίδα, η Ιστορία, η Γλώσσα, η Παράδοση, η Οικογένεια. Η Οικονομία του αύριο στηρίζεται στις αρχές  του κοινωνικού και του ριζοσπαστικού ρυθμιστικού φιλελευθερισμού, ο ρόλος του Κράτους καθορίζεται και εδράζεται πιά στα δεδομένα του ορντοφιλελευθερισμού, ο Άνθρωπος ανατέλλει πιά ισχυρός. Ποιος θα αναδείξει την δύναμη και την αξία του Ανθρώπου; Μόνο όσες δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, έχουν γαλουχηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Το Κίνημα ΝΙΚΗ είναι αυτή η δύναμη. Στην βασανιστική διάρκεια της Κρίσης, της Ύφεσης και της Πτώχευσης της Χώρας μας την τελευταία 15ετία, στην διάρκεια της πανδημικής κρίσης και των απότοκών της, μα και στα αδιέξοδα του υφιστάμενου  πολιτικού συστήματος, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της οικογενειοκρατίας και της ευνοιοκρατίας, του αμοραλισμού, της αναξιοκρατίας, της ασυνέπειας και της ανεπάρκειας των ταγών χωρίς κυρώσεις, του αξιακού εκφυλισμού και της πλήρους ισοπέδωσης το Κίνημα Νίκη προβάλλει ως το νέο και το καλό στην Χώρα μας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024-2030 τα κρίσιμα ζητήματα στον κόσμο της μετα-πολιτικής και της ανάδυσης των ανταγωνισμών ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας-Ινδίας-ΕΕ αποτελούν η ενίσχυση του κοινοτικού κεκτημένου  στην βάση του Ευρωπαϊκού Χριστιανικού Πολιτισμού, η προώθηση από τον γαλλο/ γερμανικό άξονα  της κατάργησης του veto, οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις, η χαλιναγώγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η καταπολέμηση της ένδειας και της φτώχειας, η βαλκανική διεύρυνση, τα χαρτοφυλάκια των Επιτρόπων, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η δημιουργία αμυντικού βραχίονα στην ΕΕ, η διαχείριση της αφομοίωσης και της ένταξης των αέναων μεταναστευτικών ροών και η δημογραφική πρόκληση.

Οι καταστατικές αρχές και οι πολιτικές δεσμεύσεις της ΝΙΚΗΣ ευαγγελίζονται ανιδιοτελώς ένα νέο πολιτικό  και κοινωνικό τοπίο για τον Ελληνικό Λαό εντός Χώρας και για τον υπερόριο, τον παροικιακό και τον ομογενειακό Ελληνισμό, τονίζουν την κεφαλαιώδη σημασία της δημογραφικής τόνωσης, σχεδιάζουν ανυστερόβουλα την ανανοηματοδότηση του προοδευτικού εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Κράτους  στην βάση της Εθνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ιστορικότητας της πολιτισμικής προσφοράς του Ελληνισμού στην Οικουμένη, οικοδομούν με ισοτιμία και ισομοιρία το νέο «οικονομικό αύριο»  για όλες και όλους στην Νέα Εθνική Οικονομία, ετοιμάζουν μία νέα και αξιοζήλευτη Πατρίδα για τα παιδιά μας και τις Οικογένειές μας: αυτό είναι το νόημα της ψήφου στο Κίνημα ΝΙΚΗ!

            Μία ματιά στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ αρκεί, για να πεισθεί κανείς για το μέγεθος και την υψηλή ποιότητα της προσπάθειας : επιτυχημένα Στελέχη των αγορών, της Οικονομίας και της ίδιας της ΕΕ, χαμογελαστοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μα και πασίγνωστοι στα ΜΜΕ και των social  media, Επιστήμονες, Διανοούμενοι, Κρατικοί Λειτουργοί, Ακαδημαϊκοί, Έλληνες της Ομογένειας και της Διασποράς, διαπρεπείς Έλληνες του Brain Gain, άνθρωποι του Πολιτισμού και της Πίστης, άνθρωποί μας από τον Έβρο, την Ροδόπη και την Ξάνθη!

Τώρα, που όλοι γνωρίζουν τους άλλους, τώρα πριν τις Εκλογές, όλοι πρέπει να αναρωτηθούν και να επιλέξουν : Κίνημα Νίκη ή μία από τα ίδια;

Καλή εκλογική επιτυχία στο Κίνημα ΝΙΚΗ!

 

Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής
Δικηγόρος ΔΣΑ παρ’Αρείω Πάγω,
Εμμισθος Δικηγόρος Τμήματος Δικαστηρίων ΔΝΥ τ.ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ
*   LL.M. Δημοσίου Δικαίου [ΕΚΠΑ]

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Δημοκρατία δεν αρέσει πλέον

“Είναι πολύ απλό” συνόψισε η Μελίνα Μερκούρη την κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ το 199…