Σχόλια 31/03/16

0
peiramatozoa
Έρχονται μέτρα 5,5 δις, η χώρα παραμένει με σύνορα και τράπεζες κλειστές και 50.000 απελπισμένους μετανάστες, αλλά το μείζον θέμα για την κυβέρνηση είναι η διαπλοκή…


Εκτός της Θράκης
Συζήτηση σε παρέα με θέμα το Προσφυγικό και κυρίως οι νέες δομές που κατασκευάζονται ή ετοιμάζονται για να υποδεχτούν μετανάστες και πρόσφυγες πανελλαδικά.
Βέβαια, παντού μπορεί να γίνουν τέτοιες δομές, είπε ένας, εκτός Θράκης. Η απόφαση έχει ληφθεί και ανακοινωθεί. Μάλιστα ήδη λειτουργούν σε Καβάλα και Δράμα δομές υποδοχής.
Στην Θράκη, κατέληξε η παρέα, η μη δημιουργία οφείλεται στην ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας. Κι αυτό, για προφανείς λόγους αποφυγής πιθανών αντιθέσεων για θρησκευτικούς λόγους.
Αυτά είπαν και συνέχισαν τον πρωινό τους καφέ.
Γ.Δ.


Διεκδικήσεις
Σε νέα φάση εισέρχεται η παλιά υπόθεση των διεκδικήσεων-απαιτήσεων της Μονής Βατοπεδίου στις παραλίμνιες εκτάσεις του νομού μας. Αυτό συνάγεται από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετική πρόταση του συμβούλου Κώστα Αντωνιάδη. Το Σώμα αποφάσισε να διεκδικήσει τα 2.500 στρέμματα που παραχώρησε ο δήμος με συμβιβασμό το 2001.
Η διεκδίκηση προφανώς θα γίνει δικαστικά και όπως όλα δείχνουν στο θέμα θα υπάρξει νέα περίοδος δικαστικών αντιπαραθέσεων.
Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.


Ζήτησαν εκλογές
mitsotakis tsipras-vouliΤο συμπέρασμα της συζήτησης στη βουλή την Τρίτη, πέρα από τις αναμενόμενες αψιμαχίες, ήταν πως η αντιπολίτευση ζήτησε εκλογές. Σύνηθες θα πει κάποιος για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα γι’ αυτό και δεν ξαφνιαστήκαμε.
Βέβαια από το σημείο του τι ζητάει η αντιπολίτευση μέχρι την απόφαση της κυβέρνησης γι’ αυτό, υπάρχει μεγάλη απόσταση και βέβαια σε τόσο σύντομο χρόνο καμία κυβέρνηση δεν θα το έκανε, κυρίως κάτω από τις παρούσες συγκυρίες τόσο στην οικονομία όσο και το προσφυγικό.
Εάν πάμε σε εκλογές ο πιθανότερος χρόνος θα είναι το Φθινόπωρο.
Γ.Δ.


Νέα παράταση αποχής
Με νέα παράταση αποχής από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι δικηγόροι της Ξάνθης και όλης της χώρας. Έτσι, μέχρι και 15 Απριλίου στα Δικαστήρια πολύ λίγες συνεδριάσεις θα γίνονται και οι περισσότερες δίκες θα αναβάλλονται, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα εξάλλου.
Η αποχή των δικηγόρων συμπλήρωσε ήδη 3 μήνες.
Γ.Δ.


Η καθημερινότητα
Η συζήτηση στη βουλή τελείωσε, οι αρχηγοί των κομμάτων είπαν ό,τι είχαν προγραμματίσει, δέχτηκαν τα χειροκροτήματα των βουλευτών τους, εμείς ο λαός ξενυχτήσαμε να τους ακούσουμε και το πρωί, μπροστά μας η ζωή.
Όλοι στην επιστροφή της καθημερινότητας, του αγώνα για τον επιούσιο, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, για την πληρωμή των υποχρεώσεων που τρέχουν.
Η αμείλικτη καθημερινότητα με τις απαιτήσεις της που πρέπει να ικανοποιηθούν, με τις ανάγκες της οικογένειας, του σπιτιού, των παιδιών.
Κι έτσι, με όλα αυτά μπροστά, λίγο μυαλό μένει πλέον για να σκεφτεί ο νεοέλληνας τι συζητήθηκε, τι είπε ο ένας αρχηγός, τι ο άλλος. Η σκληρή καθημερινότητα τ’ αφήνει πίσω.
Η ζωή συνεχίζεται δύσκολη και με μειωμένες προοπτικές, κι αυτά βαραίνουν αρκετά.
Γ.Δ.


Τουριστικό
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μείωση στον τουρισμό προς την Τουρκία λόγω των γνωστών βομβιστικών ενεργειών. Πρόκειται για μας εδώ για τον διερχόμενο τουρισμό, κυρίως εσωτερικό, ο οποίος κυρίως επισκεπτόταν την Κωνσταντινούπολη.
Είναι οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες των γεγονότων που συνέβησαν εκεί. Τέλος, η άφιξη Τούρκων τουριστών προς την Περιφέρειά μας δεν είναι ιδιαίτερα θετικές στις εκτιμήσεις. Μακάρι μέχρι το καλοκαίρι να αλλάξει το κλίμα όμως τόσο οι βόμβες εκεί όσο και η οικονομία έχουν «μουδιάσει» τον κόσμο.
Γ.Δ.


Ο Αρκάς …τα σοκολατάκια και το χρίσμα Καραμανλή στον Κυριάκο
Μπορεί να κερνούσαν …σοκολατάκια στη ΝΔ εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους από την εμφάνιση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή και μπορεί ο Κυριάκος να πήρε τα εύσημα και από τον Κώστα Καραμανλή που πλέον τον αναγνώρισε ως ηγέτη και μπορεί όντως να ήταν και εύστοχος και ευθύβολος στην κριτική και στις παρατηρήσεις του ωστόσο για την …ταμπακιέρα μιλιά! Δεν απάντησε σε καμιά από τις 13 καταγγελίες του Πρωθυπουργού κάποιες από τις οποίες τον αφορούσαν και κάλυψε απόλυτα τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις… μεταμεσονύχτιες τροπολογίες, για τα χρέη των κομμάτων για την απαλλαγή ευθυνών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που τα έδιναν και το γαϊτανάκι που (δια)πλέκονταν τόσα χρόνια με πολιτικούς και μερίδα των ΜΜΕ. Ούτε λέξη για την Siemens, ούτε λέξη για τους δημοσιογράφους εκβιαστές και την σχέση τους με την ΝΔ. Αντί αυτών ο Κυριάκος επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αλλάζοντας την ατζέντα και ζητώντας εκλογές ενώ λίγες μέρες πριν στην Ευρώπη δήλωνε πως η χώρα μας δεν χρειάζεται εκλογές. Χαρακτήρισε δε ως «πυροτέχνημα» την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε με πρωτοβουλία Τσίπρα με σκοπό να αποπροσανατολίσει –είπε και έδειξε μάλιστα και ένα σχετικό σκίτσο του Αρκά – από τα μεγάλα προβλήματα όπως το προσφυγικό και τα 5.5 δις μέτρα που πιέζει η τρόικα. Και μπορεί σ’ αυτό να μην έχει άδικο ωστόσο το θέμα την διαπλοκής είναι πολύ σοβαρό και κατά συνέπεια καλώς ήρθε στη Βουλή. Το ζητούμενο όμως είναι να μην μείνει μόνο στην συζήτηση αλλά να διαλευκανθούν όλα αυτά τα σκάνδαλα και κάποιοι που ευθύνονται να πληρώσουν. Και ως προς αυτό δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός!
Εκτός των άλλων θα’ ναι καλό και για το πολιτικό σύστημα να καθαρίσει από την …κόπρο του Αυγείου!
Μ.Ξ.


Ερώτηση της Σπυράκη στην Κομισιόν για το θέμα που «καίει» τον περιφερειακό Τύπο
Μετά την καλή υπηρεσία που προσέφερε στις επιχειρήσεις στης Θράκης (ερώτηση στην Κομισιόν για το 12%)η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, προσφέρει και καλή υπηρεσία στον περιφερειακό Τύπο. Συγκεκριμένα κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν και ζητά διευκρινήσεις αν είναι υποχρέωση της Ελλάδας να καταστήσει δυνητική τη δημοσίευση των κρατικών προκηρύξεων διαγωνισμών στον Περιφερειακό Τύπο.
Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον περιφερειακό Τύπο καθώς αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση τότε ο τύπος της περιφέρεια χάνει μια πηγή εσόδων που τον κρατούσε ζωντανό έως τώρα. Θα περιμένουμε την απάντηση της Κομισιόν για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας κυρίως αν η κυβέρνηση μετά τον αθηναϊκό Τύπο θέλει να …τελειώνει και με τον περιφερειακό!
Μ.Ξ.


Της διαφθοράς το… ανάγνωσμα
Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή είδαμε το βράδυ της Τρίτης μια δυνατή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη. Το ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και γενικώς τα ζητήματα διαφάνειας θεωρούνται προνομιακό πολιτικό πεδίο για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι από τους ελάχιστους τομείς στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει της ΝΔ. Πατώντας σ’ αυτό, η κυβέρνηση σήκωσε ψηλά τους τόνους και τις προσδοκίες για την συζήτηση. Επί 20 μέρες προεξοφλούσε έναν πολιτικό και επικοινωνιακό θρίαμβο, αποκαλύψεις και συντριβή της ΝΔ. Θα ανέμενε κανείς ότι μετά από μια τέτοια προαναγγελία θα εμφανιστούν τέρατα και σημεία στο κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού, η ομιλία του ήταν σχεδόν μια επανάληψη των όσων έχει πει, αποτελεσματικών μέχρι τώρα αφού του έδωσαν τρεις εκλογικές νίκες, αλλά ήταν απολύτως προβλέψιμα. Πιθανώς λόγω υπεροψίας για το δεδομένο ‘’ηθικό πλεονέκτημα’’, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να αναδειχθεί. Πολύ προετοιμασμένος, ήταν επιθετικός και μπήκε κατευθείαν στη λογική «για δες ποιος μιλάει» χτυπώντας το επικαλούμενο ‘’ηθικό πλεονέκτημα’’ της κυβέρνησης. Είχε πολλές ατάκες που σε τέτοιες συζητήσεις ‘’μετράνε’’ πολύ και επανέρχονταν συχνά σε οικονομικά και προσφυγικό, τα οποία πιέζουν την κυβέρνηση, θυμίζοντας ποια είναι η κυρίαρχη ατζέντα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν η πρώτη καθαρή κοινοβουλευτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό ακόμη δεν σημαίνει πολλά, αλλά κλονίζει τις βεβαιότητες για το πόσο επιτυχημένες μπορεί να είναι εσαεί κάποιες συνταγές. Από την άλλη, σε μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι θα στηρίζει όσους δικαστές θεωρεί ‘’καλούς’’ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά με σκίτσο του Αρκά, κάτι πάει εξαιρετικά στραβά.
Χ.Δ.


Πολλές οι απόπειρες του Βούλγαρου με τις τηλεφωνικές απάτες
Όπως δημοσιεύσαμε στο προχθεσινό φύλλου του «Ε», συνελήφθη στην Καβάλα ο 30χρονος Βούλγαρος που ήταν υπεύθυνος για τις τηλεφωνικές απάτες των τελευταίων ημερών. Από την Ασφάλεια Καβάλας εξιχνιάσθηκαν 2 απάτες και 26 απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών στην Καβάλα και την Ξάνθη στο διάστημα 24-27 Μαρτίου. Ο δράστης με την βοήθεια συνεργών εξαπατούσε τους πολίτες, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Κατάφεραν να εξαπατήσουν έτσι δύο ηλικιωμένες, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ. Τα στοιχεία των δύο συνεργών του ακόμη διερευνώνται από την Αστυνομία. Βάσει των στοιχείων των καταγγελιών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και εντόπισαν τον 30χρονο την στιγμή που μετέβαινε στην οικία 68χρονης στην Καβάλα, την οποία είχε προηγουμένως εξαπατήσει με την παραπάνω μεθοδολογία, για να παραλάβει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και 1.775 ευρώ, που είχε αποσπάσει από την 81χρονη. Οι επιτήδειοι δεν λείπουν και θα επανέλθουν με νέα πρόσωπα και νέα τεχνάσματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, αφού σκαρφίζονται πειστικούς τρόπους εξαπάτησης. Ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες ηλικίες θα πρέπει να τηλεφωνούν οι ίδιοι στα παιδιά τους για να επιβεβαιώσουν αν όντως κάτι συνέβη ή να ενημερώσουν την αστυνομία.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…