Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραμένουν προς το παρόν στον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Παραμένουν προς το παρόν στον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

0
fysiotherapeia-empros

Παρά την μείωση των τιμών στις φυσικοθεραπείες και την απλήρωτη παροχή υπηρεσιών για 5 μήνες τον χρόνο, αναμένουν… ‘’συμμόρφωση’’

Το ενδεχόμενο αναστολής της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ εξέταζαν το τελευταίο διάστημα τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, καθώς και την οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στα ποσά που επιβάλλεται να επιστρέψουν στον οργανισμό, λόγω των rebate και clawback που επιβλήθηκαν. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου, υποχρεώνονται, ουσιαστικά, σε άνευ πληρωμής παροχή υπηρεσιών υγείας στο κράτος 5 μήνες τον χρόνο και σε μείωση της πραγματικής τιμής της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τα 15 στα 4 ευρώ, πρακτική που οδηγεί σε ‘’αφανισμό’’ τα φυσικοθεραπευτήρια. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές είναι ότι αναγκάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους δεχόμενοι τα παραπεμπτικά από ορθοπαιδικούς και πραγματοποιώντας τις θεραπείες, χωρίς όμως να αμείβονται καθόλου από τον Οργανισμό για τουλάχιστον 4 με 5 μήνες το χρόνο.

Όπως ανέφερε στο «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Φυσικοθεραπευτών Ξάνθης, Αναστασία Παπαδοπούλου, είχε προγραμματιστεί αρχικά αναστολή της συνεργασίας από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η αναστολή τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, αφού οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών στην Αθήνα ήρθαν σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και έδωσαν ένα μήνα διορία στον Οργανισμό προκειμένου να… ‘’συμμορφωθεί’’ στις υποχρεώσεις του απέναντί τους. Όπως σημείωσε η κα Παπαδοπούλου, οι φυσικοθεραπευτές συνεχίζουν κανονικά να δέχονται παραπεμπτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…