Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μυστήριο καλύπτει την αποστολή τριών Κούρδων με τεράστιο οπλισμό που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Μυστήριο καλύπτει την αποστολή τριών Κούρδων με τεράστιο οπλισμό που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

0
evros-opla

Με τροχόσπιτα μετέφεραν πυροβόλα όπλα, τουφέκια, χιλιάδες φυσίγγια και διάφορα χρηματικά ποσά

Σε «πυρετό» η Αντιτρομοκρατική: από πού ξεκίνησαν και ποιος ήταν ο προορισμός τους. Εξονυχιστικός έλεγχος στα ξενοδοχεία που έμειναν και τη διαδρομή που ακολούθησαν

«Κόκκινο» συναγερμό έχουν σημάνει οι τρεις συλλήψεις Βρετανών ιρακινής καταγωγής με βαρύ οπλισμό σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της αστυνομίας και του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη το σαββατοκύριακο. Και οι τρεις φαίνεται ότι είναι φίλοι ή μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ως προορισμός φαίνεται ότι ήταν ή τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ ή Ιράκ-Συρίας.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, ενώ αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν οι απολογίες τους να γίνουν στα Κουρδικά και όχι στα Αγγλικά και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή επίσημου μεταφραστή.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές και η ΕΥΠ είχαν θέσει από μέρες υπό παρακολούθηση τα δύο τροχόσπιτα, για τα οποία είχαν πληροφορίες ότι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν οι δύο Βρετανοί 35 και 36 ετών το απόγευμα του Σαββάτου από στελέχη του λιμενικού στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, την ώρα που βρισκόταν εντός αυτοκινήτου που είχε και ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Έπειτα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός του τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα, δεκαοκτώ πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm) και 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm). Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν 402,70 ευρώ, 80 δολάρια ΗΠΑ, 2.040 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν 941 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Στη δεύτερη περίπτωση και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων και ο τρίτος άνδρας 40 ετών, ο οποίος οδηγούσε επίσης αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς και στην κατοχή του 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 4 τυφέκια μάρκας Walther, 8 διόπτρες και διάφορα χρηματικά ποσά

Και τα δύο αυτοκίνητα είχαν γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι είχαν αναλάβει τη μεταφορά του οπλισμού. Οι τρεις δράστες αναχώρησαν από τη Γερμανία, από όπου παρέλαβαν τα όπλα και τις σφαίρες, από άγνωστο άτομο, το οποίο και δεν κατονόμασαν – υπάρχει όμως σοβαρή υποψία ότι αναχώρησαν από την Αυστρία, από περιοχή στα γερμανοαυστριακά σύνορα. Είπαν ωστόσο στις Αρχές ότι για τη μεταφορά αυτή θα έπαιρναν από 3.000€ ο καθένας τους και επιπλέον θα κρατούσαν τα ΙΧ αυτοκίνητα ως δώρο. Αρνήθηκαν επίσης να κατονομάσουν και τον παραλήπτη του οπλισμού.

Την αναχώρησή τους από τη Γερμανία επιβεβαίωσε η ανεύρεση αποδείξεων διοδίων αλλά και τα εισιτήρια από την Ιταλία προς την Ηγουμενίτσα, ενώ όπως προέκυψε πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων στις 2 Φεβρουαρίου. Ο 40χρονος φέρεται να ταξίδεψε τον προηγούμενο μήνα στο Ντιγιαρμπακίρ από όπου αναχώρησε στις 10 Ιανουαρίου για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί για τη Γερμανία.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα δύο τροχόσπιτα… χωρίστηκαν και οι δύο που συνελήφθησαν στο λιμάνι περίμεναν να περάσει στην Τουρκία ο 40χρονος που συνελήφθη στους Κήπους και στη συνέχεια να μετακινηθούν αυτοί, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ και της Ιντερπόλ οι τρεις άνδρες φαίνεται να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, πράγμα που είναι λογικό, κατά τους ειδικούς, αφού μόνο «καθαροί» χρησιμοποιούνται γι’ αυτά τα μακριά ταξίδια μεταφοράς οπλισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…