Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φοιτητές και εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο

Φοιτητές και εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο

0
poreia rodopi

Στα συνήθη επίπεδα η απεργιακή κινητοποίηση και η συμμετοχή στην πορεία στο κέντρο της Ξάνθης

Ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ και κινητοποιήσεις σε ΡΟΔΟΠΗ, EValue και Φοιτητική Εστία

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των συνδικάτων της Ξάνθης στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, σε λιγότερο ένα μήνα από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση. Σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες σημειώθηκε αυξημένο ποσοστό συμμετοχής, ενώ πολύ χαμηλά ήταν τα ποσοστά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Αρκετά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και στην πορεία που ακολούθησε στις κεντρικές οδούς της πόλης. Να σημειωθεί ότι στην απεργία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως τους βουλευτές και τον γραμματέα της Νομαρχιακής όπως άλλοτε, με την παρουσία, ωστόσο, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθης», Νίκου Ανταμπούφη. Το γενικό διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης.

Γ. Μπούτος: «Δεν θέλουμε την κυβέρνηση μαζί μας στους δρόμους»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Γ. Μπούτος δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει την κυβερνητική πολιτική και με καυστικό τρόπο να σχολιάσει την στάση πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργών που συμμετείχαν στις πορείες: «Η κυβέρνηση οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μια άνευ προηγουμένου φτωχοποίηση, μια υπερφορολόγηση δυσανάλογη της φορολογικής του ικανότητας, λόγω των οποίων μας βρίσκει απέναντί της στους δρόμους. Δεν τους θέλουμε μαζί μας στους δρόμους, διεκδικώντας από αυτούς που κυβερνούν μαζί με αυτούς που κυβερνούν».

Άγγ. Μπεμπεκίδης: «Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου δοκιμάζουν την λογική και πλήττουν τα συνήθη υποζύγια»

Ο κ. Μπεμπεκίδης έκανε λόγο για συνέχεια των κινητοποιήσεων με μαζικότητα ενάντια στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο, όπως είπε, είναι πιο επαχθές από τα προηγούμενα: «Δυστυχώς καλούμαστε πάλι εμείς, τα συνήθη υποζύγια να σηκώσουμε το βάρος της ανικανότητας των πολιτικών που δεν κατάφεραν να βγάλουν την χώρα μας από αυτό το τέλμα. Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου δοκιμάζουν την λογική. Όσοι και να είμαστε, θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους».

Ξεχωριστή κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ

Με μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30 από το ΠΑΜΕ Ξάνθης, μέλη του οποίου συνέβαλαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΡΟΔΟΠΗ, Ε–Value και Φοιτητική Λέσχη. Στην απεργιακή συγκέντρωση, που πλαισιώθηκε από τους απεργούς ΚΟΜΟΤΕΞ, ΡΟΔΟΠΗΣ, Φοιτητικής Λέσχης, και άλλων κλάδων χαιρετισμό έκανε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Γ. Βουζαράς. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Κώστα Βογιατζή, μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…