Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και η παρουσία του στην Ξάνθη ως αντίπαλος της Skoda!

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και η παρουσία του στην Ξάνθη ως αντίπαλος της Skoda!

0
skimpe

Στο γήπεδο των Πηγαδίων είχε βρεθεί ο Μίκαελ Σκίμπε το 2009 ως προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης με τη Skoda Ξάνθη που είχε βρει νικήτρια τη γερμανική ομάδα με σκορ 2-4

O Mίκαελ Σκίμπε θα είναι ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, με τη συμφωνία του Γερμανού τεχνικού να ανακοινώνεται χθες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και να απομένει πλέον η επίσημη παρουσίαση πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «γαλανόλευκης».

Ο Σκίμπε έρχεται για να διαδεχθεί τον Σέρχιο Μαρκαριάν (και τον μετέπειτα υπηρεσιακό προπονητή Κώστα Τσάνα) και θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της “αναγέννησης” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του 50χρονου τεχνικού με την ΕΠΟ, είναι διετές και δεν ξεπερνά το ταβάνι των 560.000 ευρώ που είχε θέσει η ομοσπονδία. Επίσης προβλέπεται μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Το ντεμπούτο του νέου κόουτς στον πάγκο της “γαλανόλευκης” αναμένεται να γίνει κόντρα στο Λουξεμβούργο, σε φιλικό το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 13 Νοεμβρίου. Το μόνο που απομένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Η… παρουσία του Σκίμπε στην Ξάνθη ως αντίπαλος της Skoda!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίκαελ Σκίμπε θα «πατήσει» στην Ελλάδα, καθώς είχε ξανάρθει στη χώρα μας και μάλιστα στην Ξάνθη!

Ήταν 7 Οκτωβρίου 2009 όταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στα πλαίσια περιοδείας για την προώθηση του γερμανικού ποδοσφαίρου (υπό την εποπτεία της Bundesliga) επισκέφθηκε την Ξάνθη όπου έμεινε για ένα τριήμερο. Προπονητής της γερμανικής ομάδας ήταν ο 46χρονος τότε Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος εκτός των άλλων παραχώρησε συνέντευξη τύπου, από κοινού με τον τότε προπονητή της ξανθιώτικης ομάδας, Γιάννη Ματζουράκη, μετά το φιλικό που είχαν δώσει (στις 08/10) οι δύο ομάδες στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων και είχε βρει νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 2-4.

Ο τότε προπονητής της Άιντραχτ και νυν της Εθνικής Ελλάδας, Μίκαελ Σκίμπε, κατά τις δηλώσεις του για το φιλικό και τη φιλοξενία της γερμανικής ομάδας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι εδώ μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας» ενώ αναφερόμενος στον φιλικό αγώνα σημείωσε:

«Έγινε ένα ωραίο και γρήγορο παιχνίδι με την αντίπαλο μας (Ξάνθη) να έχει ένα φοβερό 15λεπτο στην αρχή του β’ ημιχρόνου. Από την πλευρά μας είμαι ευχαριστημένος ειδικά στο τελευταίο ημίωρο όταν και σημειώσαμε τα τέσσερα γκολ μας».

Τέλος ο Σκίμπε ερωτηθείς για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη της ομάδας της Ξάνθης δεν θέλησε να τοποθετηθεί εκτενώς, αποκάλυψε ωστόσο ότι του είχαν κάνει καλή εντύπωση ο Κωστούλας και οι δύο ακραίοι, Μαρσελίνιο και Πόι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι εκτός του φιλικού αγώνα με την Ξάνθη η αποστολή της Άιντραχτ με επικεφαλής τον Μίκαελ Σκίμπε κατά το τριήμερο παρουσίας της στην Ξάνθη είχε επισκεφθεί το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και συμμετείχε σε παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ αποθεωτική υποδοχή είχε γνωρίσει ο Έλληνας επιθετικός Νίκος Λυμπερόπουλος που αγωνιζόταν τότε στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

Πλέον αφού αναλάβει και επίσημα το «τιμόνι» της Εθνικής Ελλάδας, ελπίζουμε να ξαναδούμε τον Μίχαελ Σκίμπε στο γήπεδο των Πηγαδίων ως Ομοσπονδιακό προπονητή, για να παρακολουθήσει κάποιους Έλληνες παίκτες που ενδεχομένως να βρεθούν μελλοντικά στις κλήσεις του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Με την παρακάτω ανακοίνωση η ΕΠΟ ενημέρωσε χθες για την συμφωνία με τον Γερμανό προπονητή:

«Ο κ. Μίκαελ Σκίμπε θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1965 στο Γκεσλενκίρχεν και το 2000, δηλαδή σε ηλικία 35 ετών, διατέλεσε για μία τετραετία συνεργάτης του κ. Φέλερ στην Εθνική Γερμανίας. Η προπονητική του καριέρα άρχισε πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1988 όταν ανέλαβε την ευθύνη της παιδικής ομάδας της Σάλκε για μία σεζόν. Την αμέσως επόμενη χρονιά και για έξι συναπτά έτη εργάστηκε στην αντίστοιχη κατηγορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ στον ίδιο σύλλογο διατέλεσε βοηθός προπονητή της πρώτης ομάδας (1995-1998) και πρώτος προπονητής (1998-2000).

Μετά τη θητεία του στην Εθνική Γερμανίας, ο κ. Σκίμπε ανέλαβε την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι το 2008, οπότε προσελήφθη από την Γαλατασαράι, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εργάστηκε στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης και αμέσως μετά στην τουρκική Εσκισεχίρσπορ. Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Σάλκε στις αρχές του 2012, ο κ. Σκίμπε συμφώνησε με την τουρκική Καραμπούκσπορ και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ελβετική Γκρασχόπερ, στην οποία δούλεψε από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τον ίδιο μήνα επέστρεψε στην Εσκισεχίρσπορ, στην οποία παρέμεινε μέχρι τη λήξη της προηγούμενης σεζόν.

Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…