Σχόλια 09-09-15

0
andreou 01
Απλά μαθήματα πολιτικής επιστήμης για επίδοξους πρωθυπουργούς: Οι χώρες έχουν υδάτινα σύνορα τα οποία λέγονται «χωρικά ύδατα»


Είναι αργά για δάκρυα Γεωργία…
Στρατεύτηκε σε δύσκολους καιρούς για να σώσει την παράταξη… Είναι πανταχού παρούσα σ’ όλη την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Έδωσε μάχες σε αντίξοες συνθήκες και κατάφερε να έχει ένα κοινό και να φέρνει στο κόμμα ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ψήφων περί του 3.000, σε χαλεπούς καιρούς,. Έχει κερδίσει το σεβασμό, την αποδοχή και την συμπάθεια όλων μέσα στο χώρο της και στην τοπική κοινωνία. Όμως αυτή τη δεύτερη θέση στη λίστα που είχε κερδίσει με το σπαθί της και τώρα είναι πιθανόν εκλόγιμη, το ίδιο της το κόμμα της την πήρε αδειάζοντάς την ωμά… Μια «Ιφιγένεια» λοιπόν η Γεωργία Ανδρέου θυσία στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των «παιχνιδιών» που θέλει να παίξει η ΝΔ με την μειονότητα. Δικαιολογημένα λύγισε και δάκρυσε και έκλαψε στην συγκέντρωση της ΝΟΔΕ παρούσας της Ντόρας Μπακογιάννη. Δικαιολογημένα νιώθει ότι την χρησιμοποίησαν και την πέταξαν σαν τρίχα από το ζυμάρι …
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική ακόμη περισσότερα και η Γεωργία Ανδρέου θα δικαιωθεί…
Μ.Ξ.


Στη Θεσσαλονίκη
Ένας φίλος από τα παλιά, θα είναι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τους ΑΝΕΛ.
Υπάρχει όμως ένα ερώτημα: Γιατί προτίμησε την Θεσσαλονίκη από την Ξάνθη; Σηματοδοτεί άραγε κάτι η προτίμηση αυτή; Ή απλώς εξυπηρετεί εκλογικό προγραμματισμό.
Γ.Δ.


Καιρικές απολαύσεις
Καιρικές αλλαγές πλέον. Με συννεφιές, δροσούλες και ψιλό αεράκι. Καλοδεχούμενα και απαραίτητα μετά τις υψηλές θερμοκρασίες. Καλοδεχούμενες και κάποιες ψιχάλες έτσι ως ποικιλία. Δεν είναι παράτερα όλα αυτά. Φθινόπωρο πλέον με τις δικές του ομορφιές.
Σε μας εναπόκειται να τις χαρούμε απολαμβάνοντάς τες.
Γ.Δ.


Περί ΠΑΣΟΚ ο λόγος
Τα γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο που εξελίχθηκαν, δηλαδή εντός κι εκτός Ξάνθης, είναι προφανές πως ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τα υπόλοιπα κόμματα. Για όλα!
Διότι οι θυμωμένοι και απογοητευμένοι από τις ίντριγκες Πασόκοι, θα διασκορπιστούν δεξιά-αριστερά και πάντως εκτός ΠΑΣΟΚ. Θα φανεί αυτό από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που θα μπουν στην κάλπη και ο οποίος θα είναι σίγουρα μικρότερος.
Βέβαια υπεύθυνοι δεν θα αναζητηθούν διότι είναι πολλοί. Κι έτσι όμως έχουν ονοματεπώνυμο…
Γ.Δ.


Ένα ερώτημα
Συμπολίτης, Πασόκος χρόνια, τηλεφώνησε στην εφημερίδα και έκανε μια εύλογη ερώτηση. Ρώτησε λοιπόν ο άνθρωπος που χρόνια τώρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, εάν όλα όσα έγιναν στην Ξάνθη για ν’ αποκλειστεί ο Δ. Σαλτούρος εάν είναι εν γνώσει της κυρίας Γεννηματά κι αν συμφωνεί με αυτά τα παλαιοκομματικά τερτίπια. Προφανώς δεν μπορούμε να του απαντήσουμε εμείς διότι δεν γνωρίζουμε. Αυτήν την απάντηση θα πρέπει να την αναζητήσει στα μέλη της Νομαρχιακής και όλους τους υπόλοιπους μνηστήρες που στη μανία τους για την πρώτη θέση έπαιξαν, έχασαν αλλά έχασε (θα φανεί) κυρίως το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.
Γ.Δ.


Επίσκεψη Ταχιάου
Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ξάνθη η κυρία Ταχιάου ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Θα έχει συνάντηση με τους υποψήφιους, στελέχη του κόμματος και θα έχει κάποιες συναντήσεις.
Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί σήμερα.
Γ.Δ.


Βουλή των… ελπίδων;
Κατηγορούμε τους ξένους, εμείς που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την οικουμένη. Με αφορμή την προχθεσινή Βουλή των Εφήβων, αναδείχθηκε άλλη μια μεγάλη διαφορά με το αγγλοσαξονικό εκπαιδευτικό σύστημα. Εκεί, με τους αγώνες λόγου μαθαίνει κανείς στο debate, βασικά πως να συμπεριφέρεται στον δημόσιο διάλογο και ποιοι είναι οι κανόνες του. Και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή στους έφηβους, αλλά συνεχίζεται και στα πανεπιστήμια. Ο καθηγητής σε ρωτά κάτι, λες την άποψή σου και μετά απευθύνεται στον συμφοιτητή σου για το αν συμφωνεί ή όχι με την σκέψη που εξέφρασες. Πάντα βρίσκεσαι σε εγρήγορση, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, ούτε απανωτοί μονόλογοι. Μόνο επιχειρήματα. Και αυτό φαίνεται, τελικά, και στην ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Ξέρεις πώς να διαχειριστείς ένα νταή (bully με την σύγχρονη ορολογία). Δεν τα χάνεις, ούτε γκαρίζεις, θεωρώντας ότι θα του επιβληθείς. Γι’ αυτό μην πέφτετε από τα σύννεφα με τα όσα λέγονται στην Βουλή των Εφήβων. Είναι ακριβώς αυτό που προκύπτει από τα όσα διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο, σε συνδυασμό με τις ανοησίες τηλεοπτικής αισθητικής που ακούνε στα χωρίς βιβλιοθήκες σπίτια τους. Εξάλλου, στην πλειοψηφία τους μεγάλωναν σε νιρβάνα, μέχρι που το περιβάλλον τους «πολιτικοποιήθηκε» πρόσφατα, απότομα και καθαρά από θυμό στην πλατεία της μούντζας και του ‘’ψόφου’’. Δεν φταίνε, λοιπόν, που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου μία… σταρ, ζητώντας αυτόγραφα και βγάζοντας σέλφι φωτογραφίες.
Χ.Δ.


Καλοί οι μικροί πρόσφυγες, αλλά όταν μεγαλώνουν… από μακριά
Ακούγονται και γράφονται πολλά το τελευταίο διάστημα για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, για τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων, όπως οι Σύριοι που καταφτάνουν στην χώρα μας αναγκασμένοι από την εμπόλεμη κατάσταση στην πατρίδα τους. Το μπέρδεμα όμως συνεχίζεται στο μυαλό πολλών. Οι πρόσφυγες, λοιπόν, δεν είναι στο σύνολό τους φτωχοί. Ναι, ορισμένοι θα έχουν και καλό τηλέφωνο. Μπορεί καλύτερο από το δικό σου και το δικό μου. Γιατί όχι; Αυτό ακριβώς είναι που θα έπρεπε να μας ταρακουνήσει περισσότερο. Είναι άνθρωποι σαν και του λόγου μας. Είχαν το βιός τους εκεί: σπίτι, αυτοκίνητο… και τα είδαν όλα να γίνονται στάχτη, μαζί με την ζωή όπως την ήξεραν. Η εικόνα ενός πονεμένου πατέρα με καλό κινητό δεν μας συγκινεί όσο η εικόνα ενός νεκρού τρίχρονου. Γι’ αυτό και η ‘’συμπάθειά’’ μας εξαντλείται εκεί. Φίλη από την Αθήνα μου ανέφερε το εξής χαρακτηριστικό: της τηλεφώνησε γνωστή της για να συναντηθούν για κάποιο λόγο. Δήλωσε πολύ συγκλονισμένη με τα μικρά προσφυγόπουλα που ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν. Όταν η φίλη μου της πρότεινε να βρεθούν για καφέ στην περιοχή της, τα Πατήσια, εκείνη αρνήθηκε. Φοβόταν να πάει εκεί γιατί έχει πολλούς μετανάστες και πολλούς πρόσφυγες! Εις μάτην η εκ Πατησίων φίλη μου της εξηγούσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ότι τους γνωρίζει σχεδόν όλους προσωπικά, με τα ονόματα των παιδιών τους, και ότι είναι άνθρωποι πονεμένοι. Δεν την έπεισε. Πήγαν, λοιπόν, για καφέ στο Κολωνάκι να συζητήσουν για τα αδικοχαμένα προσφυγόπουλα…
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…