Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα ενδοσκοπικά μηχανήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης

Νέα ενδοσκοπικά μηχανήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomeio

Σύγχρονης τεχνολογίας που συναντάται σε μεγάλα αντίστοιχα διαγνωστικά κέντρα

Έκκληση του διοικητού προς το προσωπικό για προσοχή στην χρήση τους

Μ’ ένα νέο σετ ενδοσκοπικών μηχανημάτων εξοπλίζεται τον νοσοκομείο της Ξάνθης, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους Ξανθιώτες. Η προμήθεια αυτών των μηχανημάτων είναι αποτέλεσμα του προγραμματισμού και των και ενεργειών που ξεκίνησαν προ εξαμήνου όταν πάρθηκε η απόφαση του Δ.Σ. – όπως αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης

Υπερσύγχρονα ενδοσκοπικά μηχανήματα

Πρόκειται για ένα πλήρες καινούργιο (brand new) σετ ενδοσκοπικών μηχανημάτων (γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο) υψηλής ευκρίνειας και σύγχρονης τεχνολογίας που συναντάται σε μεγάλα αντίστοιχα διαγνωστικά κέντρα, με το οποίο θα εξοπλιστεί ο τομέας του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρθηκε τα υφιστάμενα ενδοσκοπικά μηχανήματα θα χρησιμοποιούνται ως εφεδρικά.

Έκκληση του διοικητού προς το προσωπικό για προσοχή στην χρήση τους

Επειδή τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και έχουν χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ενώ επίσης είναι δύσκολη η αντικατάστασή τους υπό την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου εφιστά την ευθύνη στο προσωπικό του νοσοκομείου να επιδείξει την ανάλογη προσοχή στην χρήση του ή στην συντήρησή τους: «Παρακαλούμε το Προσωπικό που θα χρησιμοποιεί (άμεσα ή έμμεσα) τα μηχανήματα αυτά, να επιδεικνύει σε μόνιμη βάση την ανάλογη ευαισθησία και προσοχή (φύλαξη, καθαριότητα, συντήρηση κλπ) στη χρήση αυτών, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, με συνέπεια και προς όφελος των ασθενών, τόσο για προληπτικούς όσο και για θεραπευτικούς λόγους.

Επειδή η χρηματοδότηση είναι από εθνικούς πόρους, συνεκτιμώντας και τις τρέχουσες συνθήκες που συνηγορούν στη δυσκολία αντικατάστασής του στο προσεχές μέλλον , παράκληση να γίνει σεβαστή η αγορά αυτή που προέρχεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού», αναφέρει σχετικά ο κ. Πάσχου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …