Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες με ρεβίθια και δυόσμο

Μελιτζάνες με ρεβίθια και δυόσμο

0
revithia

-2 φλιτζάνια ρεβίθια

-8 μελιτζάνες (1.200 – 1.300γρ)

-2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένο ελαφρώς

-1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες

-3 ντομάτες μέτριες, ώριμες, σε μικρούς κύβους

-1 ματσάκι δυόσμο, τα φύλλα, χοντροκομμένα

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια και την επομένη τα βράζετε σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι, για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκατοστών. Τις αφήνετε για 30 λεπτά στο αλατόνερο για να ξεπικρίσουν. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά βρασίματος των ρεβιθιών, ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 κουτ. γλυκού αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ, ώστε να μη ροδίσει και πικρίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Στύβετε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε τα ρεβίθια και το νερό που έχετε κρατήσει, αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνετε σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Αν σωθεί το νερό πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε και το άλλο ½ φλιτζάνι από το ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…