Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Βουβό» το εκλογικό κλίμα στο νομό μας

«Βουβό» το εκλογικό κλίμα στο νομό μας

0
ekloges-paravan

Θετικά μηνύματα για την ΝΔ – Προσβλέπουν και σε ψήφους του Σαλτούρου

Για το ΠΑΣΟΚ έως και κοροϊδευτικά σχόλια στα Άβδηρα -στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν μικρή άνοδο και δεν φοβούνται μήπως χάσουν την δεύτερη έδρα

Μπορεί τα κόμματα και οι υποψήφιοι να ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα προς άγραν ψήφων οργώνοντας την ύπαιθρο όμως στα χωριά της Ξάνθης τίποτε δεν θυμίζει εκλογές. Στα καφενεία οι συζητήσεις είναι αθλητικής θεματολογίας – λόγω και του EuroBasket –παρά πολιτικής.Εμφανής η κούραση από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και η απαξίωση προς όλο το πολιτικό σύστημα και το προσωπικό του. Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει και προβληματίζει περισσότερο τον αγροτικό κόσμο στα χωριά του κάμπου και του βουνού, είναι η επιβίωσή του μέσα σ’ ένα αντίξοο περιβάλλον που αναμένεται να επιδεινωθεί από τα επικείμενα μνημονιακά μέτρα.

Θετικά μηνύματα για την ΝΔ – Προβλέπουν και σε ψήφους του Σαλτούρου

Πιο θετικό αποτιμούν το κλίμα απ’ αυτό των εκλογών του Γενάρη στην ΝΔ. Στέλεχος της ΝΔ που επισκέφτηκε τα χωριά Μάγγανα, Εράσμιο , Γενισέα ανέφερε στο «Ε» πως διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα κατά πολύ θετικότερο από αυτό του Γενάρη και αυτό εκτιμάται ως ένα αισιόδοξο μήνυμα που θα αποτυπωθεί στην κάλπη με αύξηση της δύναμης της ΝΔ στο νομό. Αναφορικά δε με το ψηφοδέλτιο και την παρεμβολή μειονοτικού υποψηφίου μετά τον Α. Κοντό αυτό – σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος – αυτό δεν φάνηκε να απασχολεί και δεν επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ωστόσο στην ΝΔ έχουν κι άλλο avantage καθώς προσβλέπουν να καρπωθούν όλη τη δυσαρέσκεια της αποπομπής του Δημήτρη Σαλτούρου από το ΠΑΣΟΚ και – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – οι ψήφοι που επηρεάζει θα οδηγηθούν στην ΝΔ!

Για το ΠΑΣΟΚ έως και κοροϊδευτικά σχόλια στα Άβδηρα

Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι μάλλον άσχημα σε χωριά μάλιστα που είχε ανέκαθεν έρεισμα, όπως τα Άβδηρα. Όλα αυτά που έγιναν με το ψηφοδέλτιο- όσοι δηλαδή τα έμαθαν – προκάλεσαν επικριτικά απαξιωτικά έως και κοροϊδευτικά σχόλια παρά το γεγονός ότι υπάρχει και υποψήφιος από τα Άβδηρα στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου ο κ. Παναγιώτης Μορφίδης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν μικρή άνοδο και δεν φοβούνται μήπως χάσουν την δεύτερη έδρα

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα το κλίμα είναι καλό. Παρότι είναι εμφανές ένα μούδιασμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επαφές εκτιμούν πως θα έχουν ακόμη και μικρή άνοδο στα ήδη πολύ υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Κι αυτό εξαιτίας κυρίως την μειονότητα που δεν έχει αποσύρει τη στήριξή της ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Χ. Ζεϊμπέκ. Εκτιμούν δε ότι η μειονότητα έχει μια συγκεκραμένη θέση και σχέση με την ΝΔ και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το γεγονός ότι υπάρχει μειονοτικός υποψήφιος στη δεύτερη θέση. Πιστεύουν ότι θα κρατήσουν την τρίτη έδρα παρότι θεωρούν επικίνδυνο να είναι η Χρυσή Αυγή το τρίτο κόμμα στο νομό αναγνωρίζοντας ότι σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να πάρει την τρίτη έδρα από τα υπόλοιπα του νομού. Τέλος θεωρούν πως το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων θα στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείουν ακόμη και αυτοδυναμία – σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις – λέγοντας ότι η αυτοδυναμία θα κριθεί την τελευταία εβδομάδα. Αναφορικά με την ΛΑΕ δεν θεωρούν ότι η διαρροή θα είναι αξιοσημείωτη ούτε πανελλαδικά ούτε στο νομό μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…