Σχόλια 19/08/15

0
neogennito
Έχουμε κυβέρνηση Αριστεράς που τη στηρίζει η Δεξιά και απειλεί να την ρίξει η Αριστερά! Τι δεν καταλαβαίνετε;


Επιστροφή μετά από άδεια
Μετά από ολιγοήμερη άδεια που έδωσε σε όλους τους εργαζόμενους η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, να ξεκουραστούν και γεμίσουν με ενέργεια για ν’αντιμετωπίσουν όσα έρχονται, είμαστε και πάλι μαζί σας, κοντά σας αγαπητοί αναγνώστες. Παράλληλα σας ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνετε στην διακοπή αυτή.
Επιστρέψαμε όμως με διάθεση να σας συντροφεύουμε καθημερινά με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ κυρίως αυτή την κρίσιμη περίοδο των Μνημονίων. Με στόχο να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής.
Συνεχίζουμε λοιπόν, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κι ελπίζουμε να είστε όλοι καλά από υγεία και αισιοδοξία. Διότι τούτα τα δύο χρειάζονται για να ξεπεραστούν τα δύσκολα.
Δεν θα σας πούμε «καλό χειμώνα» γιατί θέλουμε το καλοκαίρι να συνεχιστεί…

Γ.Δ.


Γιορτές
Καλά τα πανηγύρια, οι εκδηλώσεις και οι παράτες, δεν λέμε. Ξεδίνουν οι άνθρωποι από τα προβλήματα και τις έγνοιες τους, συναντούν φίλους και γνωστούς, αποφορτίζονται για τις επόμενες ημέρες.
Όμως η ζωή δεν είναι μόνο σχόλη και πανηγύρια κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Η ζωή έχει τις δυσκολίες της, αυτό είναι σίγουρο και μάλιστα αυτή την περίοδο ακόμη περισσότερες. Παρόλα αυτά τα δύσκολα και φορτισμένα οικονομικά εν τούτοις σε λίγο θα ξεκινήσουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης.
Μπορεί το παλιό κέφι να μην υπάρξει. Όμως είναι μια ευκαιρία να ξεφύγει ο κόσμος γιατί οι σκοτούρες περισσεύουν αντί να μειώνονται.
Γ.Δ.


Απορία
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες στις Σκουριές της Χαλκιδικής αμετάκλητα. Ακόμη, ενέκρινε την κοπή κάποιων δέντρων για να συνεχιστούν αυτές οι εργασίες στο χώρο εξόρυξης χρυσού. Από την άλλη η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη άλλων 600 εργαζομένων για τις ανάγκες της φθάνοντας τον αριθμό στους 2600!
Παρόλα αυτά, κάποιοι συνεχίζουν να γράφουν τις αποφάσεις του ΣτΕ στα παλιά τους υποδήματα και συνεχίζουν να κινητοποιούνται. Μάλιστα την Κυριακή η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε πορεία στις Σκουριές.
Παράξενο; Ναι, γιατί οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι για τους άλλους και όταν μας συμφέρουν.
Γ.Δ.


Να τους ζήσει!
Ανθρώπινες και όμορφες στιγμές γεμάτες από χαρά και συγκίνηση. Για την αγαπημένη κόρη Μαρία του Θανάση Μουσόπουλου και της Δήμητρας Κατάκη, η οποία απέκτησε προχθές μία κόρη.
Μητέρα και νεογέννητο χαίρουν άκρας υγείας, ενώ σε πελάγη ευτυχία είναι ο Θανάσης και η Δήμητρα.
Στην αγαπημένη νέα οικογένεια, τις θερμότερες ευχές μας για την ευτυχία τους που φώτισε το σπιτικό τους κι έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους και βέβαια και σε μας που τους γνωρίζουμε και αγαπούμε ιδιαίτερα.
Γ.Δ.


Οικονομική διαχείριση και παιδικές χαρές…
Το να περιμένει κανείς ότι τα οικονομικά των δήμων θα είναι σε καλή κατάσταση, όσο του κράτους έχουν τα μαύρα τους τα χάλια, είναι τουλάχιστον αφελής. Εκτός, βέβαια, αν ο Δήμος είναι αυτός της Μυκόνου ή άλλων περιοχών που βουλιάζουν από ξένους επισκέπτες. Ο Δήμος Ξάνθης, ασφαλώς και δεν ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς, η δημοτική Αρχή να έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξοικονομήσει πόρους, να βρει τρόπους για να “βάλει” χρήματα στο ταμείο, να εντάξει έργα και δράσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και γενικώς να “σηκώσει τα μανίκια” για δουλειά.
Όμως, με κίνδυνο αλλά και ελπίδα να πέφτω έξω, δεν αντιλαμβάνομαι να συμβαίνουν όλα αυτά. Ομολογώ ότι δεν έχω άμεση γνώση των προσπαθειών του Δήμου, αλλά στις βόλτες μου στην πόλη, βλέπω μικρά δείγματα, που φοβάμαι ότι φανερώνουν τη συνολική εικόνα.
Για να γίνω συγκεκριμένος: όσοι είμαστε γονείς με μικρά παιδιά χαρήκαμε όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή της παιδικής χαράς, πίσω από τον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας. Σιγά-σιγά όμως άρχισε να καταστρέφεται από μεγαλύτερα παιδιά, που την χρησιμοποιούσαν αργά τη νύχτα, αφού τα όργανα ήταν κατασκευασμένα για μικρότερα σώματα. Τα άσχημα και αισχρά γκράφιτι, κάλυψαν γρήγορα τους τοίχους. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν αποφασίστηκε να μπει λουκέτο, για “λόγους ασφαλείας” σ’ όλες τις παιδικές χαρές. Όσο περνάει ο καιρός τόσο ρημάζουν τα παιχνίδια-όργανα των παιδικών χαρών. Μέχρι λοιπόν να τις διαθέσουν στα παιδιά, δεν σκέφτηκαν να απομακρύνουν τα όργανα, ώστε να μην καταστρέφονται; Σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν κλαπεί κιόλας! Ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος αποκατάστασής τους; Πραγματικά, παρόλο ενδεχομένως του μικρού κόστους, έχουμε λεφτά για πέταμα;
(Μοναδική περίπτωση, είναι εκείνη στο πάρκο, δίπλα από τον “Κήπο”, όπου απομάκρυναν τα όργανα και άνοιξαν την παιδική χαρά).
Θ.Γ.


Καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις
Αρχίζουμε πλέον να παρακολουθούμε τις πολυσυζητημένες ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες μέχρι πρότινος χύνονταν ιδρώτας και μελάνι άφθονο, με απεργίες και κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, να παίρνουν σάρκα και οστά. Εργατοπατέρες και μέσα ενημέρωσης με… κλίση προς τα αριστερά, τηρούν σιγή ιχθύος. Τώρα που η Αριστερή, κατ’ ευφημισμόν, κυβέρνηση με τις συνεχείς αποτυχίες και τα λάθη τεράστιου κόστους σέρνει τον χορό, δεν μπορούν να πουν ή να κάνουν κάτι. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν, από την αρχή της κρίσης τουλάχιστον, έβρισκαν τεράστια εμπόδια από τους Αριστερούς φωνασκούντες περί ξεπουλήματος της χώρας στο κεφάλαιο. Τώρα, με την πλάτη στον τοίχο και τα ταμεία άδεια, ξεπουλάμε όσο-όσο. Δημόσια ‘’φιλέτα’’ που ήταν το μήλον της έριδος για την Αριστερά, τώρα δίνονται προς εκμετάλλευση στους ‘’κακούς’’ Γερμανούς. Βέβαια, ίσως να δούμε έμπρακτα πώς θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι χώροι (π.χ. αεροδρόμια) να λειτουργήσουν εύρυθμα και κερδοφόρα. Μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που έβγαζαν κόσμο στις πλατείες, έκλειναν δρόμους και μπορούσαν να ρίξουν κυβερνήσεις, τώρα περνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Υπάρχει, παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο οι μεταρρυθμίσεις αυτές να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα, αφού γίνονται πολύ καθυστερημένα. Μπήκαμε σε μια περίοδο περίεργη, επώδυνη και μουδιασμένη από πολλές απόψεις. Οι περισσότεροι μοιάζουν να έχουν κάτσει βαθιά στο κάθισμα με τα δάχτυλα σφιχτά γραπωμένα από αγωνία. Το λες και θρίλερ χωρίς να ξέρεις την υπόθεση…
Χ.Δ.


Αντιπολίτευση εν συγχύσει
Σε κάποιες ανατολικές πολεμικές τέχνες υψηλού επιπέδου οι οπλομάχοι, σχεδόν ακίνητοι, αναλύουν στο μυαλό τους και περιμένουν τον αντίπαλο. Ξέρουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης θα αποκρουστεί και θα αποβεί μοιραία. Οπότε, είναι σε διαρκή εγρήγορση και περιμένουν μια μικρή χαλάρωση στην άμυνα του αντιπάλου ή μια βεβιασμένη επίθεση. Αυτά όταν οι αντίπαλοι είναι ισότιμοι. Ο καλός μαχητής απλά προσποιείται ότι κάνει επίθεση, ο αντίπαλός του αντιδρά λανθασμένα, ξεσκεπάζεται και αφού γίνει απολύτως τρωτός, η επίθεση αλλάζει φορά και το σπαθί βρίσκει εύκολα στόχο. Όλες τις φορές. Παραλληλίζοντας, η τωρινή Αντιπολίτευση, που παίζει με έναν αντίπαλο ασκημένο σε τελείως άλλο άθλημα, σε μια πολεμική τέχνη αλάνας, θα μπορούσε και θα έπρεπε να δρα. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να κάνει την πρώτη κίνηση, να γυμνώνει τον αντίπαλο και να τον καθιστά ευάλωτο. Δεν το κάνει όμως. Φαίνεται, και μάλλον είναι, υπνωτισμένη και νωθρή σαν φίδι που παράφαγε. Ή σαν να ακολουθεί συγκεκριμένες υποδείξεις. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας ‘’παίζει’’ στο μισό γήπεδο, σε ένα παιχνίδι χωρίς αντιπάλους, με μόνη κόντρα, ουσιαστικά, τα δικά του ‘’κακά αποδυτήρια’’. Φαίνεται, πάντως, ότι για να αντιπαρατεθείς στον εθνικολαϊκισμό που καλλιεργήθηκε από την συγκυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, θέλει μια διαφορετική πολιτική ‘’τεχνολογία’’. Χρειάζεται κάτι νέο. Ελλείψει νέου, και με χρεοκοπημένο το παλιό, η Αντιπολίτευση παρέλυσε.
Χ.Δ.


Κάρτα επιβράβευσης από το ΚΤΕΛ Ξάνθης
Μια νέα υπηρεσία ενεργοποίησε το ΚΤΕΛ Ξάνθης προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες του να ανταπεξέλθουν στη δυσμενή οικονομική κατάστασης και το ίδιο να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Συγκεκριμένα δημιούργησε και εξέδωσε την κάρτα επιβράβευσης «REWARD CARD» με την οποία ο επιβάτης θα κερδίζει δωρεάν ταξίδια για Θεσσαλονίκη ή και Αθήνα συγκεντρώνοντας τις διαδρομές κάθε φορά που ταξιδεύει. Αυτό συμφέρει τους επιβάτες που κάνουν συχνά μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση και τον τρόπο χρήσης – See more at: http://www.ktelxanthis.gr/nea-ipiresia-karta-antamivis/#sthash.8mQYggKp.dpuf
Μ.Ξ.


Μένει ο Πάσχου στο νοσοκομείο – Έφυγε ο Καλαϊτζής από την αστυνομία Ξάνθης
Παραμένει στη θέση του ως διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθη ο κ. Αθανάσιος Πάσχου και όσοι είδαν τον διευθυντή της Χειρουργικής κ. Ανέστη Χιώτη να υπογράφει αντ’ αυτού ήταν γιατί τον αντικαθιστούσε επειδή τελούσε εν αδεία. Όμως αλλαγές έχουμε στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης καθώς νέος αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης ορίστηκε (ανεπίσημα ακόμη αλλά εκτελεί χρέη) ο κ. Γκίκας αφού ο κ. Καλαϊτζής που είχε οριστεί μετά από ολιγόμηνη παραμονή αποσπάστηκε την Γενική περιφερειακή Διεύθυνση.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …