Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λειτουργούν από σήμερα 5 τραπεζικά καταστήματα για τις συντάξεις στην Ξάνθη

Λειτουργούν από σήμερα 5 τραπεζικά καταστήματα για τις συντάξεις στην Ξάνθη

0
oura atm ethnikis

Για 3 μέρες ανοιχτές οι Τράπεζες για όσους συνταξιούχους δεν έχουν κάρτες ανάληψης

Στα 120 ευρώ ορίστηκε το ποσό ανάληψης – Έκδοση καρτών για να μπορούν να εξυπηρετούνται από ΑΤΜ

Μετά από αλλεπάλληλα και αντικρουόμενα δημοσιεύματα που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες για το θέμα των συντάξεων, με τις μέρες, τους τρόπους και τα υποκαταστήματα που θα τις καταβάλουν να διαφοροποιούνται, οριστικοποιήθηκε τελικά ο τρόπος εξυπηρέτησης όσων συνταξιούχων δεν είναι κάτοχοι καρτών ανάληψης από ΑΤΜ. Στην προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν οι μέρες, τα υποκαταστήματα και το ποσό που θα δοθεί αρχικά.

Στα 120 ευρώ η ανάληψη και έκδοση καρτών

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής. Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως από τα ΑΤΜ. Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα.

Ανοίγουν 5 υποκαταστήματα στην Ξάνθη

Ανοίγουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 5 υποκαταστήματα στην πόλη μας, για να εξυπηρετήσουν όσους συνταξιούχους δεν έχουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ. Χθες το μεσημέρι, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 968 υποκαταστημάτων τραπεζών που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα. Στην περίπτωση της Ξάνθης θα λειτουργήσουν συνολικά 5 τραπεζικά υποκαταστήματα. Συγκεκριμένα, δύο της ALPHA Bank και από ένα της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank. Κατωτέρω οι διευθύνσεις των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν στην Ξάνθη:

ALPHA Bank

1) Μ. Καραολή και Σμύρνης

2) Λευκίππου 1

Τράπεζα Πειραιώς

Μ. Καραολή 74

Eurobank

Βασ. Κωνσταντίνου 2

ΕΘΝΙΚΗ

Κονίτσης 13

Τη μισή σύνταξη θα δώσει αύριο ο ΟΑΕΕ

Κατά το ήμισυ του συνολικού ποσού της σύνταξης πιστώθηκαν οι συντάξεις των δικαιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ΟΑΕΕ, όπως έκανε γνωστό ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. Χθες ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω προβλημάτων στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί και το υπόλοιπο μισό των συντάξεων.

Εθνική Τράπεζα: Διαψεύδει ότι τελείωσαν τα μετρητά στα ΑΤΜ

Σάλος προκλήθηκε χθες με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έλλειψη διαθεσίμων σε μετρητά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η διοίκηση της Τράπεζας έσπευσε με ανακοίνωσή της να διαψεύσει κατηγορηματικά την ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι τελείωσαν τα διαθέσιμά της σε μετρητά και κατά συνέπεια υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού των καταστημάτων της και των ΑΤΜ της Τράπεζας. «Κανένα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, η τροφοδοσία των καταστημάτων και των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζεται απρόσκοπτα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1.800 ανεφοδιασμοί από το Σάββατο 27/06/2015.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN φτάνει σήμερα το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…