Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 2 προσλήψεις στο Κατάστημα Πωλήσεων της ΔΕΗ Ξάνθης

2 προσλήψεις στο Κατάστημα Πωλήσεων της ΔΕΗ Ξάνθης

0

49 προσλήψεις στην Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης

146 προσλήψεις σε διευθύνσεις πωλήσεων

Εκατόν σαράντα έξι προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν δύο Διευθύνσεις Πωλήσεων της ΔΕΗ στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και σε τρεις ακόμα Περιφερειακές Διευθύνσεις Πωλήσεων. Οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» είναι οι εξής: Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης Σαράντα εννέα προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στη Διοικητική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης. Ειδικότερα, 28 υπάλληλοι Γραφείου θα προσληφθούν στον Κλάδο Πωλήσεων Θεσσαλονίκης και από τρεις στα Καταστήματα Πωλήσεων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Νέων Μουδανιών. Από δύο θέσεις αντιστοιχούν στα Καταστήματα Πωλήσεων Ξάνθης, Καβάλας, Κατερίνης και Κοζάνης, ενώ από μία πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί στα αντίστοιχα Καταστήματα Κιλκίς, Πτολεμαΐδας, Γιαννιτσών και Πολυγύρου. Πληροφορίες : 2310 482277 και 2310 454054.

10 θέσεις καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

Δόθηκε έγκριση – Μετά τις 15 Αυγούστου η προκήρυξη

Το «πράσινο φως» από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήραν 2.260 προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού σε 104 δήμους και Νομικά πρόσωπα Δήμων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 10 θέσεις καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης σύμφωνα με αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

10 θέσεις στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Κέντρο Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης η προκήρυξη για την πρόσληψη των 10 καθηγητών που θα στελεχώσουν το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης για την νέα χρονιά που αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου θα βγει στον αέρα μετά τις 15 Αυγούστου οπότε και θα διευκρινιστούν οι όροι της προκήρυξης και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών.

1 θέση ημερήσιου φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Ξεκίνησε η σταδιακή έκδοση προκηρύξεων προσωπικού φύλαξης στα μουσεία έως ότου προσληφθούν τα 720 άτομα που θα εργαστούν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

1 θέση φύλακα στο Μουσείο Αβδήρων

Αναμένεται η έγκριση. Πρόκειται για εποχιακή θέση με 4μηνη σύμβαση για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης του Μουσείου.

Προσλήψεις σε δήμους και φορείς ανοιχτές για αιτήσεις

Στην κάλυψη 1.295 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειες από τρεις έως δώδεκα μήνες προχωρούν δεκάδες δήμοι της χώρας , πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα, στρατιωτικές σχολές, μουσεία αλλά και περιφερειακές ενότητες στο πλαίσιο του προ- γράμματος δακοκτονίας 2015.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων -756 στο σύνολό τους- προκηρύχθηκε σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα σε όλη τη χώρα, ενώ η πλειονότητά τους έχει ήδη καθορίσει τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων.

Στρατιωτικές Σχολές

Διακόσιες τρεις θέσεις εκπαιδευτικού και άλλου ωρομίσθιου προσωπικού θα καλύψουν τέσσερις στρατιωτικές σχολές των τριών Οπλών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και το ΓΕΝ για τα Θέρετρα Αξιωματικών. Στη ΔΣΕΝ Σωστικών-Πυροσβεστικών Μέσων θα καλυφθούν 13 θέσεις, με καταληκτική ημερομηνία στις 6 Ιουλίου. Η Σχολή Ικάρων προκήρυξε 15 θέσεις Ειδικών Επιστημόνων, κατόχων διδακτορικού ή εξαιρετικής Tεχνικής εμπειρίας, στη μισθολογική βαθμίδα του Λέκτορα, για τις οποίες αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 10 Ιουλίου. Το ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών θα καλύψει 32 θέσεις, με προθεσμία για αιτήσεις έως ns 6 Ιουλίου, ενώ η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα απασχολήσει 90 εκπαιδευτικούς, για τους οποίους αιτήσεις υποβάλλονται επίσης έως τις 6

Ιουλίου. Την ίδια ημερομηνία (6 Ιουλίου) λήγει η προθεσμία για 53 θέσεις εποχικών για τα Θέρετρα Αξιωματικών του ΓΕΝ στον Μαραθώνα και τον Πόρο.

Δακοκτονία

Στην κάλυψη 178 θέσεων -στην πλειονότητα τους Γεωπόνων ΠΕ ή ΤΕ- προχωρούν το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας αλλά και Περιφερειακές Ενότητες στο πλαίσιο του προγράμματος κατά του δάκου της ελιάς για το 2015.

Πανεπιστήμια

Πενήντα τέσσερα προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν έξι πανεπιστήμια και ΤΕΙ με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ίσης με τον χρόνο υλοποίησης των έργων που θα αναλάβουν. Πρόκειται για τα Πανεπιστήμια Πατρών, Ιωαννίνων, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και ΤΕΙ Kρήτης και ΤΕΙ Avατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ερευνητικά κέντρα

Τριάντα οκτώ επιστημονικούς συνεργάτες θα προσλάβουν πέντε ερευνητικά κέντρα, εκ των οποίων 12 στο ΕΚΕΤΑ, 10 στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, 8 στην Ακαδημία, 4 στο ΕΛΚΕΘΕ και 4 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Εν αναμονή των 5μηνων οι δήμοι και Περιφέρειες

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Στο περίμενε βρίσκονται οι δήμοι και η Π.Ε. Ξάνθης περιμένοντας πώς και πώς να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που το βλέπουν ως «μάννα εξ ουρανού» που θα τους λύσει τα χέρια μιας και το μεγάλο τους πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες τους.

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης η διαδικασία βρίσκεται στον ΟΑΕΔ καθώς έχουν ανακοινωθεί οι προσωπικοί πίνακες έχει παρέλθει η διαδικασία των ενστάσεων και απομένει η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων και τα παραπεμπτικά που θα δοθούν σε κάθε ωφελούμενο με το οποίο θα γίνει η κατανομή τους στις υπηρεσίες. Ακολουθεί η υποβολή και ο έλεγχος από τις υπηρεσίες του δήμου σε διάστημα 1 μηνός από το παραπεμπτικό. Κατά συνέπεια αν όλα εξελιχθούν ομαλά οι προσλήψεις θα γίνουν περίπου αρχές Αυγούστου.

Εποχικές προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προκήρυξης στην Π. Ε. Ξάνθης για εποχικές προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις για κάλυψη αναγκών σε εργατικό προσωπικό. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης με 2μηνες συμβάσεις 4 Χειριστών μηχανημάτων οι οποίοι και θα εργαστούν τμηματικά και ανάλογα με τις ανάγκες.

10.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Άνεργοι 30 – 44 ετών

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους προωθεί μέχρι το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ φαινόμενο της ανεργίας. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενώ έχει προταθεί για να περάσει στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί. Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η συγκεκριμένη δράση δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της μορφή, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο, θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να εντάξουν στο δυναμικό τους 10.000 ανέργους, ενώ θα δίνει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους από 30 έως 44 ετών. Την ίδια στιγμή η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Δήμητρα Χαλκιά ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας στις περιφέρειες της χώρας, ενώ έκανε λόγο για εξειδίκευση πιστώσεων ύψους 380 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται και σε νέους ανέργους. Μάλιστα, η επιχείρηση που θα μετέχει στο πρόγραμμα, θα υποχρεώνεται ύστερα από μικρή περίοδο κατάρτισης να κρατήσει στην εργασία τον ωφελούμενο άνεργο για διάστημα ανάλογο με τους μήνες που επιχορηγήθηκε η θέση εργασίας.

6.180 νέοι σε θέσεις μαθητείας στις Σχολές του ΟΑΕΔ

Με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ εγκρίνεται η εισαγωγή 6.180 μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2015-2016. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την 31η Αυγούστου 2015, ενώ δικαιούχοι για εισαγωγή στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ για το 2015-2016 είναι νέοι και νέες απόφοιτοι της Α’ τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ηλικίας 16 έως 23 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΑΕΚ). Μαθητεία είναι το σύστημα

Επαγγελματία και Tεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την πρακτική του άσκηση σε χώρους εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει μαζί με την αίτηση να συμπληρώσουν υποχρεωτικά και το έντυπο «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη σε προτεινόμενες δράσεις», ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι, μεταξύ άλλων, τίτλος Σπουδών ή Πιστοποιητικό Σπουδών και πιστοποιητικό γέννησης, ή φωτοαντίγραφο ταυτότητας.

«Εγγύηση για τη Νεολαία» με 15.000 θέσεις σε επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα αφορά κατάρτιση και πρακτική άσκηση νέων από 18 έως 24 ετών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα

Μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη της δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθύνεται σε 15.000 νέους από 18 έως 24 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, ο ανασχεδιασμός της δράσης ήταν επιτακτική ανάγκη και -ήδη- βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τωρινά δεδομένα το νέο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» θα αφορά κατάρτιση σε συγκεκριμένους κλάδους, αλλά και πρακτική άσκηση στον χώρο εργασίας, ενώ θα αφορά ηλικιακές ομάδες από 18 έως 24 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τη Νεολαία» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφαλίζει ότι όλοι οι νέοι κάτω των 25 -είτε είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες απασχόλησης είτε όχι- αφότου εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση ή καθίστανται άνεργοι θα τους παρέχεται εργασία, μαθητεία, πρακτική άσκηση ή συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Με βάση τα κριτήρια της τελευταίας προκήρυξης, οι απόφοιτοι πανεπιστημίων/ΤΕΙ θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ιδρύματος εξωτερικού αναγνωρισμένου από τον ΔΟΑΤΑΠ, καθώς επίσης και κάτοχοι δελτίου ανεργίας σε ισχύ, ενώ απαιτείται συμπληρωμένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης ΟΑΕΔ και συμφωνία σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Οι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οφείλουν να διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου/ Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλον ισοδύναμο τίτλο σπουδών, δελτίο ανεργίας σε ισχύ και -επίσης- συμπληρωμένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης ΟΑΕΔ και συμφωνία σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση και μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας http://www.youth-guarantee.gr.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…