Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μία ανανέωση, μία αποχώρηση, μία μεταγραφή

Μία ανανέωση, μία αποχώρηση, μία μεταγραφή

0
tomits-simvolaio

Και τη νέα χρονιά στη Skoda Ξάνθη ο Σολτάνι – παρελθόν ο Κυριακίδης!

«Έκλεισε» τον Βόσνιο μέσο Τόμισλαβ Τόμιτς

Με ακόμη μία ανακοίνωση η Skoda Ξάνθη συνέχισε τον προγραμματισμό της σχετικά με το ξεκαθάρισμα στο «ρόστερ» κι ενώ απομένουν μερικές ακόμη ανοιχτές υποθέσεις, για να ολοκληρωθούν οι αποδεσμεύσεις – ανανεώσεις κι έπειτα θα αρχίσουν οι προσθήκες.

Η ξανθιώτικη ομάδα ανακοίνωσε χθες την ανανέωση συμβολαίου του Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος είπε το «ναι» στην πρόταση επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο κι έτσι και τη νέα σεζόν ο Αλγερινός θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες που υπολογίζονται για τα πλάγια της μεσο-επιθετικής γραμμής.

Φεύγει ο Κυριακίδης!

Αρνητική εξέλιξη υπήρξε στο ζήτημα της επέκτασης του συμβολαίου του Δημήτρη Κυριακίδη ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει στις 30 Ιουνίου κι έτσι θα μείνει ελεύθερος, ψάχνοντας παράλληλα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο 29χρονος «πορτιέρο» αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την ξανθιώτικη ομάδα το καλοκαίρι του 2013 και σε δύο χρόνια σημείωσε 50 συμμετοχές (41 πρ./4 κυπ./4 Ευρώπη), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τις οποίες χάρισε αρκετούς βαθμούς στην ομάδα καθώς κράτησε το «μηδέν» σε κρίσιμα παιχνίδια.

«Έκλεισε» τον Βόσνιο μέσο Τόμισλαβ Τόμιτς

Μεταγραφή από τη Βοσνία και την Ζελέζνιτσαρ έκλεισε η Skoda Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος Τομισλαβ Τόμιτς, που έχει εκτός από την βοσνιακή και την κροατική υπηκοότητα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην ομάδα της Ξάνθης με δυνατότητα όμως ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια (πρακτικά πρόκειται για τετραετές συμβόλαιο).

Αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την ξανθιώτικη ΠΑΕ, ο 24χρονος Τόμιτς έκανε σχετικές δηλώσεις στα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνοντας την πληροφορία: «Έχω υπογράψει ένα χρόνο, με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος με τις νέες συνθήκες που θα συναντήσω και μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις».

Αυτή τη σεζόν με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ είχε 19 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ. Τέσσερα από τα παιχνίδια που έδωσε ήταν για τα προκριματικά του Europa League. Στην καριέρα του, έχει αγωνιστεί στις Σιρόκι Μπρίεγκ και Γκαμπέλα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός του πρωταθλήματος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Φέρνει Ρουμάνο αλλά όχι τον Μπούμπα

Άλλο ένα σενάριο μεταγραφικού χαρακτήρα ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τη ρουμανική ιστοσελίδα “prosport.ro”, που υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν καταθέσει προτάσεις για την απόκτηση του Κλαούντιου Μπούμπα.

Πρόκειται για 21χρονο μεσοεπιθετικό της Τάργκου Μούρες (παίζει και στα άκρα και στον άξονα) που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για τον Μπούμπα, ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Ρατς και η Ξάνθη του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν καταθέσει προτάσεις που δεν ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ η ρουμανική ομάδα θέλει περίπου 750.000 για να τον παραχωρήσει.

Όπως σημειώνεται, πρόσφατα απορρίφθηκε πρόταση από ρωσική ομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης είχε πάρει μεταγραφή στην Άστρα Γκιουργκίου που χάλασε σε λιγότερο από ένα μήνα λόγω αθέτηση της συμφωνίας.

Ο Μπούμπα είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Ρουμανίας (και την Ανδρών στην οποία κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Άνχελ Ιορντανέσκου), ενώ μέσα στο 2015 μετρά 13 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 πέρασε και από τις Ακαδημίες της Ρόμα.

Από τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα αποκτήσει τον Μπούμπα η Ξάνθη καθώς υπερβαίνει κατά πολύ το όριο που έχει θέσει για μεταγραφές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επαφές με άλλο Ρουμάνο ποδοσφαιριστή με τον οποίο θα κλείσει συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Οι κινήσεις που έγιναν και αυτές που απομένουν:

ΜΕΝΟΥΝ:

Γκαραβέλης Αθ. (τερματοφύλακας)

Καρυπίδης Χ. (αμυντικός)

Μπαξεβανίδης Δ. (αμυντικός)

Γουάλας Φ. (αμυντικός)

Κολλαράς Αρ. (αμυντικός)

Βασιλακάκης Θ. (μέσος)

Παπαστεριανός Μ. (μέσος)

Πασχαλάκης Χ. (μέσος)

Φλίσκας Κ. (μέσος)

Λουσέρο Α. (μεσοεπιθετικός)

Ορφανίδης Π. (μεσοεπιθετικός)

Σολτάνι Κ. (μεσοεπιθετικός)

Καπετάνος Π. (επιθετικός)

Ράνος Α. (επιθετικός)

ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΝΟΥΝ:

Ζαρόπουλος Μ. (τερματοφύλακας)

Ορφανίδης Λ. (μέσος)

Τριάδης Π. (μεσοεπιθετικός)

ΜΑΛΛΟΝ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Κυριακίδης Δ. (τερματοφύλακας)

Λισγάρας Χ. (αμυντικός)

Παπάζογλου Τ. (αμυντικός)

Γούτας Δ. (αμυντικός)

Μπέρτος Μ. (αμυντικός)

Ομπόντο Κ. (μέσος)

Κλέιτον Σίλβα (μεσοεπιθετικός)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ:

Αναστασόπουλος Ν. (τερματοφύλακας)

Κομεσίδης Δ. (αμυντικός)

Τσαμούρης Κ. (αμυντικός)

Γκομσί Α. (αμυντικός)

Βάλτερ Μπ. (μέσος)

Μπέλιτς Ν. (μέσος)

Κάλβο Κ. (μέσος)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Τόμιτς Τ. (μέσος)

Τσενάμο Λ. (τερματοφύλακας)

1 τερματοφύλακας

1 αριστερό μπακ

1 δεξί μπακ

2 κεντρικοί αμυντικοί

1 μεσοεπιθετικός

1 επιθετικός

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…