Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ανανεώσεις, αποχωρήσεις και προσθήκες

Skoda Ξάνθη: Ανανεώσεις, αποχωρήσεις και προσθήκες

0
fliskas 1

Ανοιχτά αρκετά «μέτωπα» στην ξανθιώτικη ομάδα

Ανανέωσε ο Φλίσκας, θέλει να πάρει τον Τσενάμο για το τέρμα

Ανοιχτά παραμένουν αρκετά «μέτωπα» στη Skoda Ξάνθη η οποία προχωράει τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν.

Ανανεώσεις συμβολαίων, αποδεσμεύσεις αλλά και οι επικείμενες προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και επαφών των ανθρώπων της ΠΑΕ, οι οποίοι όσο περνούν οι ημέρες προσπαθούν να κλείσουν τις ανοιχτές υποθέσεις για να σχηματιστεί μία εικόνα για τη Skoda Ξάνθη της επόμενης σεζόν.

Ανανέωσε ο Φλίσκας

Την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Φλίσκα, ανακοίνωσε χθες η Skoda Ξάνθη με τον έμπειρο μέσο να ετοιμάζεται για τον 11ο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα της Ξάνθης.

Ο Κώστας Φλίσκας το καλοκαίρι του 2005 μετά από μία καλή σεζόν με την Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη. Δέκα χρόνια αργότερα, ο 34χρονος σήμερα παίκτης αποτελεί έναν από τους αρχηγούς της ομάδας και σημαία του συλλόγου. Έτσι η διοίκηση της Skoda αναγνώρισε την προσφορά του και του προσέφερε νέο συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο και αποδέχθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Φλίσκα. Ο έμπειρος μέσος θα φορέσει για 11η συνεχόμενη σαιζόν τη φανέλα του ξανθιώτικου συλλόγου».

Κλείνει Τσενάμο για το τέρμα

Από τον «άσσο», τη θέση δηλαδή κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει πιθανότατα η μεταγραφική ενίσχυση της Skoda Ξάνθη.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας βρίσκεται ο Λουΐτζι Τσενάμο, εφόσον ο Ιταλός τερματοφύλακας αποχωρήσει από τον Ατρόμητο το προσεχές καλοκαίρι.

Ο 35χρονος «πορτιέρο» δεσμεύεται για ακόμη έναν χρόνο με συμβόλαιο με τον Ατρόμητο, όμως αναμένεται να το λύσει κι έτσι ήδη υπήρξαν κάποιες διερευνητικές επαφές από την Ξάνθη για συμφωνία μαζί του.

Η πιθανή απόκτηση του Τσενάμο όπως φαίνεται σχετίζεται με την αποδέσμευση του Αναστασόπουλου, καθώς αμφίβολο είναι και το μέλλον του Ζαρόπουλου στη Skoda Ξάνθη μιας και ο νεαρός τερματοφύλακας θέλει να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Θέλει Κλέιτον ο Ηρακλής

Σε ρυθμούς Super League κινούνται στον Ηρακλή μετά την οριστικοποίηση και μαθηματικά της ανόδου, με τον «γηραιό» να έχει τον Σίλβα Κλέιτον στα υπ’ όψιν.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν από τους πρωταγωνιστές της Skoda Ξάνθη στο πρωτάθλημα της Super League αλλά και στον δρόμο προς τον τελικό του Κυπέλλου και αναμένεται να μείνει ελεύθερος καθώς οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό.

Έτσι οι διοικούντες του Ηρακλή βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του καθώς εάν αποκτηθεί θα αποτελέσει ένα «δυνατό» όνομα για το χτίσιμο της ομάδας.

Μάλιστα και ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσ/νίκης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον:

«Υπάρχει μια σκέψη για τον Κλέιτον. Ο Κλέιτον έχει αδιαμφισβήτητα ταλέντο, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και από εκεί και πέρα είναι θέμα συζητήσεων και οικονομικό. Μακάρι ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης να έρθει στον Ηρακλή», είπε ο τεχνικός του Ηρακλή.

Τριήμερο… ανακοινώσεων

Εν τω μεταξύ το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για τις υποθέσεις των υπόλοιπων παικτών που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους κι έπειτα θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις για μεταγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση Σολτάνι υπάρχει θετική ανταπόκριση και από τις δύο πλευρές (παίκτη – ομάδα) κι έτσι εκτός απρόοπτου θα ανανεώσει το συμβόλαιο, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι ανανεώσεις των Παπάζογλου, Ομπόντο, Κλέιτον (ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει).

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…