Σχόλια 31/03/15

0
kammenos-sigkivernitis
Και νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις μονάδες από τον Οίκο Fitch. Από CC έγινε WC


Λιτή ζωή, χωρίς λίπος
Ωραία, βρέθηκε η λύση, μετά από ώριμη σκέψη και αρκετή βάσανο. Οι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών έκαναν το θαύμα τους. Θα φορολογήσουν, λένε, κάθε τροφή που περιέχει λίπος!
Σας φαίνεται απίθανο; Όχι για την κυβέρνηση που εναγωνίως ψάχνει έσοδα. Έτσι, μετά τα τρόφιμα που παχαίνουν και θα πωλούνται ακριβότερα (με φόρο), μάλλον θα φορολογήσουν και τους υπέρβαρους. Θα ζυγιστούμε όλοι, μικροί-μεγάλοι, άνδρες-γυναίκες, δέκα και εκατομμύρια, και όσοι βρεθούν πάνω από το φυσιολογικό τους όριο, θα φορολογηθούν. Και κάθε χρόνο το ίδιο. Μέχρι να γίνουν όλοι οι Έλληνες στυλάκια, χωρίς περιττό γραμμάριο επάνω τους.
Να λοιπόν που η καλή μας κυβέρνηση που μας σκέφτεται με κάθε τρόπο να γίνουμε όλοι μοντέλα, να γίνουμε περιζήτητοι στις ξένες τουρίστριες, τουλάχιστον οι αρσενικοί του είδους.
-Άντε λοιπόν, γυμναστήρια, λιτό φαγητό, τρέξιμο και αποκηρύξατε το λίπος!…
«Ε»


Περί πεζοδρομίου
Πως και πως περιμένουν οι συμπολίτες την παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης στην υλοποίηση διαφόρων έργων μέσα στην πόλη. Ένα από τα πρωταρχικά, είναι η οδός Κουγιουμτζόγλου από την αρχή της στην 28ης Οκτωβρίου μέχρι και την Μπρωκούμη.
Ο δρόμος αυτός θα αποκτήσει πραγματικά πεζοδρόμια, φαρδιά για ανθρώπους, όπως η προέκταση της Κουγιουμτζόγλου. Με μια διαφορά όμως. Ότι θα μπουν κολονάκια για να μην παρκάρουν το Ι.Χ. επάνω τους όπως δυστυχώς μονίμως γίνεται σήμερα και έχουν ακυρωθεί τα πεζοδρόμια του ρόλου και της αποστολής τους.
-Περιμένουμε λοιπόν…
«Ε»


Συνεχίζει
Όχι μόνο δεν τερμάτισε τη λειτουργία του το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης όπως εγράφη πριν καιρό, αλλά ανανέωσε και τον διευθυντή υπεύθυνο του Γραφείου. Έτσι, μετά τον κ. Πιπερίγκο, αναλαμβάνει καθήκοντα εντός των ημερών ο κ. Θάνος Καφόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, ο οποίος έρχεται στην Ξάνθη από το Μόντρεαλ του Καναδά όπου υπηρέτησε ως Πρόξενος.
Μπορεί κατά καιρούς να έχουν λεχθεί διάφορα για το εν λόγω Γραφείο. Ξεχνούν όμως οι όποιοι επικριτές πως κάποια «εργαλεία» είναι απαραίτητα στην πολιτική εξουσία όποιο χρώμα κι αν αυτή έχει κατά καιρούς…


Ένας εφιάλτης…
Από χθες μια εφιαλτική εικόνα με βασανίζει. Φαντάζομαι τη χώρα σαν το αεροπλάνο που συνετρίβη στις Άλπεις. Φαντάζομαι στο πιλοτήριο τους Κυβερνώντες να έχουν στρέψει το αεροπλάνο στα βράχια για να αποφύγουν την ομαλή προσγείωση στην πραγματικότητα. Φαντάζομαι τους συνετούς πολιτικούς Έλληνες και Ευρωπαίους να προσπαθούν να πείσουν τους «πιλότους» (που τσακώνονται μεταξύ τους) να αλλάξουν κατεύθυνση και να συνεργασθούν με τα κόμματα της Ευρωπαϊκής πορείας. Δυστυχώς τους μεν Έλληνες τους έχουν «κλειδώσει» έξω από το πιλοτήριο τους δε Ευρωπαίους δεν τους απαντούν στον ασύρματο. Και ο χρόνος τελειώνει μαζί με τα «καύσιμα», ενώ οι επιβάτες ανυποψίαστοι, οι περισσότεροι, πιστεύουν ότι το νέο σχέδιο πτήσης είναι καλύτερο από το προηγούμενο, μέχρι που αντικρίζουν ήδη τα βράχια να πλησιάζουν. Το δίλημμα είναι σκληρό: συνεννόηση ή καταστροφή. Αρκεί να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο…
Γ.Λ.


Eπικυριαρχία
Μύδρους εναντίον της κυβέρνησης για τον τρόπο εορτασμού της 25ης Μαρτίου εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. «Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. μετέτρεψε την επέτειο αυτή σε ένα ευτελές εθνικιστικό, λαϊκιστικό σόου, πληρωμένο μάλιστα πολύ ακριβά», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής, επικρίνοντας σφόδρα την «εμφανή ιδεολογική επικυριαρχία του κ Καμμένου στην “κυβέρνηση της Αριστεράς”».
Γ.Λ.


Προσοχή στον Καμμένο
Ο πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έχει χρεωθεί την «προσφορά» του υπουργού του, του Πάνου Καμμένου που παραχώρησε αυθαίρετα το Αιγαίο στους Αμερικανούς. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε να πουν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα τους προσφέρει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα σε ποσοστό 70-30; Και μάλιστα ποιοι το είπαν; Αυτοί που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως υπέρ πατριώτες και κατηγορούν όλους τους άλλους για ενδοτισμό.
Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν τα έχουμε δει άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Αν υπουργός της «προδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων» είχε υπονοήσει κάτι τέτοιο, αν είχε προσφέρει το Αιγαίο σε μία μεγάλη δύναμη για συνεκμετάλλευση, θα είχαν ξεκολλήσει τα πεζοδρόμια από όλους τους δρόμους της Αθήνας.
Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει θέση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον κορυφαίο υπουργό του. Αν διαφωνεί θα πρέπει να το κάνει έμπρακτα. Αν συμφωνεί θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος τους έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση.
Θ.Μ.


Και ο Τσίπρας θέλει να αλλάξει τον κόσμο
Δεν αντιλαμβάνεται φαίνεται ο κ. Τσίπρας ότι είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία ή ένα νέο Μνημόνιο μέσα στον Απρίλιο, αν δεν προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις όπως του επισημαίνουν σε κάθε τόνο και ύφος οι εταίροι. Αυτός ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του συντρόφου του Πάμπλο Ιγκλέσιας (των Podemos) που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.
Γράφει λοιπόν στον πρόλογό του ο Πρωθυπουργός ότι «έφτασε η στιγμή να αλλάξουμε τον κόσμο και ότι η εποχή τού «there is no alternative» έχει περάσει οριστικά. Ιστορική μας αποστολή είναι να κλείσουμε αποφασιστικά τον δρόμο στις δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, αλλά και σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση στον κοινωνικό συντηρητισμό και στους εθνικούς ανταγωνισμούς».
Δεν κατανοεί άραγε ο πρωθυπουργός μας ότι έχουμε μείνει ολομόναχοι στην Ευρώπη, δεν μας στηρίζει κανείς πια; Αγνοεί και τις προειδοποιήσεις, που έρχονται από όλες τις μεριές του πλανήτη και λένε ότι έχουμε μόνο μερικές ημέρες καιρό, για να γυρίσουμε τη κατάσταση, πριν εκτροχιαστούμε. Αυτός εκεί, φαντασιώνεται ότι θα αλλάξει τον κόσμο!
Κι αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα πρόκειται για Graccident αλλά για Grime.


Ερώτημα
Ένα σοβαρό ερώτημα παραμένει η σύγκριση των εγκλημάτων των κατακτητών με κείνα του εμφυλίου σπαραγμού.
VEN. KAR.


Επιμένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ξάνθη
Μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν στην Βουλή και μπορεί να είναι άφαντοι ως παρουσία στα αθηναϊκά Μέσα, ωστόσο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το κόμμα που ίδρυσε λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει και μάλιστα ετοιμάζει γραφείο στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα έχει νοικιαστεί ισόγειος άνετος χώρος επί της οδού Θήρας και απομένει ο εξοπλισμός. Εκεί συναντήσαμε το μεσημέρι του Σαββάτου τον Σωκράτη Ξυνίδη μαζί με τον Μπάμπη Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι εγκαινίαζαν το γραφείο με …κεμπάπια που είχαν προμηθευτεί από το απέναντι κεμπαμπσίδικο ( νοστιμότατα… είναι η αλήθεια!) Αν και δεν είναι κεντρικά θεωρώ ότι είναι σωστή η επιλογή του χώρου που θα εκτιμήσουν ιδιαίτεροι φίλοι του ΚΙΔΗΣΟ καλοφαγάδες.  
Πηγαίνοντας στο ΚΙΔΗΣΟ τσιμπάμε και ένα …κεμπαπσό γιατί η φτώχεια (σε ψήφους) θέλει καλοπέραση!
Μ.Ξ.


Καλωσορίζουμε τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης
kalaitzis-astynomiaΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος κατά τις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. μετακινήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης προκειμένου ν’ αντικαταστήσει τον αποστρατευθέντα Γιώργο Γκοδοσίδη. Η πρώτη εντύπωση που αποκομίσαμε από την τηλεφωνική μας επικοινωνία ήταν άριστη. Ο κ. Καλαϊτζής φαίνεται ιδιαίτερα επικοινωνιακός, κοινωνικός, απλός και προσηνής, όπως επίσης και πολύ ευγενής και εξυπηρετικός. Αυτό είναι ιδιαιτέρα σημαντικό και προοιωνίζει μια καλή συνεργασία της αστυνομία με τα τοπικά ΜΜΕ που αποτελεί τον πρώτο κανόνα για τη διασφάλιση της σωστής πληροφόρησης του πολίτη. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τους δικούς μας αστυνομικούς για τα αστυνομικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας και όχι απ την περιφερειακή διεύθυνση ή τα αθηναϊκά site.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!
Μ.Ξ.


Απλή επεξήγηση
Ακούγοντας τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ για την μεγάλη φιέστα της παρέλασης στην Αθήνα, ένας εκ της ομήγυρης εξέφρασε την απορία του για τα σχόλια που ακούστηκαν από φίλο σχετικά με τα κάγκελα και την έλλειψη επεισοδίων φέτος. Του είπε για να το κάνει πιο λιανά: «Έχεις ένα μαγαζί. Προστάτης-λαμόγιο έρχεται και σου ζητά χρήματα για να μην σου σπάσει το μαγαζί. Την πρώτη φορά δεν αποδέχεσαι τον εκβιασμό και την επόμενη μέρα σου κάνει το μαγαζί ‘’καλοκαιρινό’’. Σε επισκέπτεται και πάλι. Αποφασίζεις να του δώσεις τα χρήματα και έτσι το μαγαζί σου μένει ανέπαφο. Τότε ο προστάτης-λαμόγιο, σου λέει: ‘’Βλέπεις τι ωραία είναι τώρα που δεν σου σπάει κανείς το μαγαζί σου, γιατί εγώ σε προστατεύω’’; Ε, αυτό, αλλά με ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση, κάγκελα και λοιπά δεινά στις ανάλογες θέσεις». Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται…
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…